eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Busai Attila örül a góljának a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének első fordulójában játszott Ferencváros - Go Ahead Eagles zártkapus, visszavágó mérkőzésen, a budapesti Groupama Arénában 2015. július 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hat évet kapott a volt FTC-futballista

Busai Attila hét éve még bajnok volt a Ferencvárossal, most a játékvezetőre támad az NB III-ban, súlyos büntetést rótt ki rá az MLSZ.

Busai Attila jelenleg a BKV Előrében futballozik, és a Kisvárda II. elleni vasárnapi mérkőzésen annyira zokon vette a játékvezető ítéleteit, többek között a neki kiosztott két sárga lapot és az azzal járó pirosat, hogy megütötte és lefejelte Büki Gábort a meccs lefújása után – írja a mandiner.hu.

Az eset után hiába ment be a játékvezetői öltözőbe és kért elnézést a bírótól, az ügyében kedden súlyos döntést hozott a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága: hat évre eltiltotta Busait a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől.

„Busai Attila a BKV Előre–Kisvárda II mérkőzés 75. percében történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét" – indokolt a fegyelmi bizottság, amely végül a kirívó sportszerűtlenség miatt olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a fegyelmi szabályzatban rögzített tétel felső határát.

A 34 éves Busai az MTK-ban nevelkedett, játszott az utánpótlás-válogatottakban, majd 2012 és 2017 között a Ferencváros játékosa volt, majd szerepelt Diósgyőrben és Nyíregyházán is, és egy rövid külföldi próbálkozás után 2021 óta volt a BKV Előre labdarúgója. Most a döntés értelmében legalább 40 éves koráig nem futballozhat.

A mérkőzést a 90. perc után két gólt szerző Kisvárda II nyerte 2–1-re, a BKV ekkor már csak nyolc játékosa volt a pályán. Ifjabb Albert Flóriánt, a BKV vezetőedzőjét is kiállították, őt a fegyelmi bizottság három mérkőzésre tiltotta el, míg a klubot pénzbüntetéssel sújtotta.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×