eur:
392.35
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Katari vevők érdeklődnek a Manchester United iránt

Angol lapértesülések szerint napokon belül „hihetetlen összegről szóló” ajánlatot fog kapni a tulajdonos Glazer család a Manchester United eladása érdekében. A befektetőről egyelőre annyit lehet tudni, hogy katari magánszemélyek csoportja.

Az már a múlt év vége óta ismert, hogy az amerikai Glazer család hajlandó eladni a klubot, az ilyenkor szokásos megfogalmazás szerint "megfelelő ajánlat" esetén.

Abból pedig, állítólag, kettő is lehet. A Daily Mail úgy tudja, az egyik Katarból érkezik, mégpedig a napokban, mert a jelenlegi tulajdonos február közepéig várja az ajánlatokat. Az ár akár hatmilliárd font is lehet. Plusz kétmilliárd a stadion felújítására.

A Daily Mail megfogalmazása szerint az olajban gazdag államban élő, t

ekintélyes vagyonú magánszemélyek egy csoportjáról van szó, akiket a Katar rendezett a világbajnokság sikere arra inspirált, hogy egy olyan klubra szegezzék tekintetüket, amelyet a futball koronaékszerének tartanak.

A katari Doha News szerint egyelőre nem világos, kik lennének a katari magánszemélyek, de azt megjegyezte, hogy 2011-ben az al-Thani család már tett ajánlatot a klubért. A Thani család a katari uralkodó dinasztia…

Az Extra Time Indonesia meg is nevezi az emírt: „A katari emír, Tamim bin Hamad Al Thani sejk (335 milliárd dolláros vagyona van) a Manchester United szurkolója, és úgy érzi, a 8 milliárd fontos ár nem jelent problémát.

Fontos hangsúlyozni, hogy magánszemélyekről, s nem a Paris Saint-Germaint tulajdonló Qatar Sports Investmentsről van szó, hiszen ugyanaz a cég két klubot nem birtokolhat.

A másik lehetséges vevő a klub régi rajongója, a leggazdagabb brit, Sir Jim Ratcliffe, aki januárban újra megerősítette érdeklődését.

A Premier League-ben a Manchester City 81 százalékos tulajdonosa az Arab Emírségekbe való ADUG, amely egyébként állami tulajdonú. A Newcastle United részvényeinek 80 százalékát a szaúdi állam tulajdonolja a Public Investment Fund nevű cégen keresztül.

A tulajdonba lépéshez nem elégséges, hogy a Glazer család bólintson az eladásra, azt a Premier League-nek is jóvá kell hagynia. Tavaly, a viták ellenére, ez megtörtént a Newcastle szaúd-arábiai vevői esetében is. Ugyanakkor kérdéses, hogy nem teszi-e most óvatosabbá a klubok tanácsát a napokban a másik manchesteri klub, a City körül kirobbant pénzügyi botrány.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×