eur:
395.05
usd:
372.03
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Az Internazionale játékosai ünnepelnek csapattársuk, Romelu Lukaku gólja után a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Internazionale - Getafe visszavágó mérkőzésen a gelsenkircheni stadionban 2020. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Ina Fassbender

Nagy bajba kerülhet ma este az Internazionale

Nyolc mérkőzést játszanak ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az A, a B, a C és a D csoportban ezzel zárul az első kör. Hat mérkőzés 21 órakor kezdődik, kettő (Bayern–Viktoria Plzen és az Olympique Marseille–Sporting CP) 18.45-kor.

Az A csoportban az eddig hibátlan Napoli Amszterdamban, az Ajax ellen játszik. A holland csapat csak a második helyen áll a bajnokságában, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt és után sem nyert. Ugyanakkor az elmúlt időszakban a hazai BL-mérlege kitűnő. Az olaszok vezetik a Serie A-t, de a Napoli korábban még soha nem nyert Hollandiában.

A másik párban a Liverpool a Rangerst fogadja. A skótoknak eddig nagyon nem megy, mindkét mérkőzésüket elveszítették, 0-7-es gólkülönbséggel állnak. A Pool favorit, de azt is látni kell, hogy az utóbbi időben nagyon „törékeny” a védelme.

A B csoportban az eddigi meglepetéscsapat, a hatpontos FC Bruges az Atlético Madridot fogadja. Egy újabb bravúr, ha nem is tenné biztossá a továbbjutást, közel hozná. Érdekes, hogy a fekete-kékek a belga élvonalban csak a harmadik helyen állnak. Diego Simeone csapata az elmúlt időszakban idegenben nem szerepelt jól, de a hétvégén, a Sevilla legyőzésével, javított ezen a mérlegen.

Nagy kérdés, mit mutat a Bayer Leverkusen, amely ezúttal Portóban játszik. A német csapat a Bundesligában az utolsó előtti (!) helyen áll, a mostani idényben a hat idegenbeli tétmérkőzéséből mindössze egyet nyert meg. „Pechjükre” a portugáloknak is nagyon kellenek a pontok, mert két vereséggel kezdtek.

A C csoportban a Bayern eddig remek, idegenben verte az Intert, otthon a Barcelonát. A cseh Viktoria ellen nyilvánvalóan favorit, különösen, hogy a pénteki bajnokin remek főpróbát (4-0) tartott a Bayer Leverkusen ellen. Az Inter és a Barcelona mérkőzése az este slágere, nagyon fontos a továbbjutás szempontjából. Ha a Barca nyerni tudna a San Siróban, szinte borítékolható lenne a két továbbjutó.

A D csoportban eddig a Sporting a meglepetéshozó, hat ponttal áll, két olyan csapatot is legyőzött, amelyet előzetesen esélyesebbnek véltek. Különösen a frankfurti 3-0 ment csodaszámba, de a Tottenham elleni 2-0 is váratlan volt. Most következik az Olympique Marseille, amely még nem szerzett pontot, szinte az utolsó szalmaszálba kapaszkodik. Az OM egyáltalán nincs rossz formában, még veretlen a francia bajnokságban, eddigi kilenc meccséből hetet megnyert.

A Tottenham Frankfurtban játszik. Az Európa-liga legutóbbi győztese az utóbbi időben jó formába lendült a Bundesligában, a hétvégén legyőzte a listavezető Uniont. A Spurs ellenben kikapott az észak-londoni derbin az Arsenaltól.

A csoport

  • 21.00: Liverpool (angol)–Rangers (skót) (Tv: Sport1)
  • 21.00: Ajax (holland)–Napoli (olasz) (Tv: Sport2)

B csoport

  • 21.00: Porto (portugál)–Bayer Leverkusen (német)
  • 21.00: FC Bruges (belga)–Atlético Madrid (spanyol)

C csoport

  • 18.45: Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) (Tv: Sport1)
  • 21.00: Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport)

D csoport

  • 18.45: Olympique Marseille (francia)–Sporting CP (portugál)
  • 21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham Hotspur (angol)
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×