eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andre Pichette

F1-szakíró: egy valami hátráltathatja Verstappent, és az benne van a pakliban

Elhúzott riválisaitól a holland pilóta a Forma–1-es világbajnoki pontversenyben. A címvédő a montreali versenyen is győzött, igaz, Carlos Sainz megszorongatta. A harmadik helyen Lewis Hamilton ért célba. A Racingline.hu főszerkesztőjét kérdeztük.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a Kanadai Nagydíj vége izgalmasan alakult, „titánok harca” jelleggel. Vámosi Péter ugyanakkor összességében sem gondolná, hogy túlzottan egyszerű lett volna a versenyhétvége, még a győztes Max Verstappen számára sem, hiszen a „borzasztóan” szélsőséges időjárás, tehát az elképesztően nagy esők utáni viszonylag napos, száraz futam komoly kihívások elé állíthatta a csapatokat.

A végeredményből kiindulva azonban azt kell gondolnia, hogy a holland pilóta megállíthatatlan, bár nem vitatja, hogy a technikai problémákkal bajlódó, és emiatt a mezőny végéről induló ferraris Charles Leclerc is derekasan helytállt. Carlos Sainz pedig hiába próbálkozott a végén, Verstappennek volt bőségesen rutinja ahhoz, hogy megtartsa elsőségét, arról nem is beszélve, hogy egykoron még csapattársak is voltak, tehát vélhetően pszichológiailag is ismeri a spanyolt annyira, megőrizze első helyét – tette hozzá Vámosi Péter.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a Red Bull pilótáját legfeljebb technikai problémák hátráltathatják a soron következő tizenhárom futam során, amit „benne érez a pakliban”, hiszen például csapattársa, Sergio Pérez Montrealban – váltó gondok miatt – ismételten kiesett. Szerinte mindez továbbra is azt mutatja, hogy

az idei konstrukcióknak akadnak még „gyermekbetegségei”,

bár ugyanez igaz a Ferrari-erőforrással ellátott csapatoknál is. Tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy valaki(k) fölényben van(nak) ilyen szempontból.

„Ez okozhat még némi zűrzavart, de jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy ez egyértelműen az energiaitalosok éve lehet” – mondta a szakíró, arra is emlékeztetve, hogy a soron következő futam Silverstone-ban lesz, ami nyilván a brit istállók mellett a Red Bullnak is kiváltképp fontos, tekintve hogy bár osztrák zászló alatt futnak, egy „kőkeményen” brit csapat. Utána pedig szintén kötelező lesz számukra a hazai Osztrák Nagydíj, amit a kicsit „lutrinak” számító Francia Nagydíj, majd a Hungaroring követ. A nyári szünet előtt tehát szinte biztos, hogy a holland pilóta lesz az élen – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×