eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután büntetőből lőtt gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Marco Rossi: Szoboszlai Dominiknak távoznia kellene Lipcséből

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint elégedetlen klubjában a középpályás, és most áron alul válthat csapatot.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya az olasz Radio Kiss Kiss Napolinak azt mondta, hogy Szoboszlai Dominik elégedetlen a helyzetével az RB Leipzig csapatánál és jobban járna, ha távozna a német együttestől – írja az Origo.

Szoboszlai Dominik 2021 januárjában igazolt a német csapathoz, de egy makacs sérülés miatt a teljes tavaszi szezont ki kellett hagynia és a 2021-es részben hazai rendezésű Európa-bajnokságról is lemaradt. Az idei szezont viszont egészségesen kezdte és a nyáron kinevezett Jesse Marsch irányítása alatt többnyire kezdő volt a lipcsei csapatban. Az amerikai edzőt azonban a gyenge eredmények miatt december elején menesztették, a helyére érkező Domenico Tedesco pedig egyelőre nem számol a kezdőben Szoboszlaival.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitány úgy véli, Szoboszlai elégedetlen a jelenlegi helyzetével, és egy helyi rádiónak azt mondta, hogy a nápolyi klub jó üzletet köthetne a szerződtetésével.

"Dominik átigazolásával jó üzletet lehetne kötni. Gazdasági szempontból is, akár áron alul is megszerezhetnék. Szerintem most nem boldog Lipcsében, hiszen Tedesco irányítása alatt nem játszik sokat. De nyugodtnak kell maradnia, hiszen olyan játékosok vannak előtte, mint Dani Olmo vagy Emil Forsberg" – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szoboszlai szerződése 2026 nyaráig érvényes a lipcsei csapatnál. A mértékadó transfermarkt 28 millió euróra becsüli a piaci értékét.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×