eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Beütött a koronavírus az RB Leipzignél, Gulácsi Péter szerint ennek nem szabad számítania

Pozitív lett a koronavírustesztje a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig két legjobb góllövőjének, a portugál André Silvának, valamint a francia Christopher Nkunkunak.

A szabadságukról visszatért futballistákra most házi karantén vár. Az őszi idényben előbbi nyolc, utóbbi 15 gólt szerzett.

Gulácsi Péter, a lipcsei együttes magyar válogatott kapusa azt mondta, nem szabad, hogy a teljesítményüket illetően mentségként tekintsenek a két játékos kiesésére a hétvégi, Mainz elleni bajnokin (szombat, 15.30).

"Nem a miénk az egyetlen klub, amely küzd a koronavírussal. Meg kell őriznünk a pozitív hozzáállásunkat" – jelentette ki a csapatkapitány hétfőn, a téli szünet utáni első edzést követően. Hozzátette: már karácsony előtt is nagyon komolyan vették a pandémiával kapcsolatos előírásokat, ezeket most is betartják, a szabadság idején azonban nem volt egyszerű elkerülni a másokkal való találkozást.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató klubbal kapcsolatos hír az is, hogy távozik a csapattól Marco Kurth, aki négy és fél évig volt másodedző az együttesnél.

Az előző idényben ezüstérmes Leipzig féltávnál csak a tizedik helyen áll a Bundesligában.

"A bajnokság most nagyon kiegyenlített, minden csapat hasonlóan teljesít. Nekünk kiegyensúlyozottabban kell szerepelnünk, folytonosan jól kell teljesítenünk, a kapu előtt pedig ötletesebbnek kell lennünk" – fogalmazott Gulácsi.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×