eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Frank Williams, korábbi autóversenyző, a Williams csapat alapítója a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2014. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója.

Az istálló bejelentése szerint a pénteken kórházba szállított egykori csapatvezető vasárnap reggel családja körében hunyt el.

Az 1986-os autóbalesete nyomán tolószékbe kényszerült Williams és lánya, a korábban a csapat helyettes vezetőjeként dolgozó Claire nem rendelkezett érdekeltséggel a Williams F1-es istállójában azóta, hogy tavaly az amerikai Dorilton Capital megvásárolta.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a Forma-1-es család egy "rendkívül szeretett és tisztelt" tagját vesztette el.

"A sportágunk óriása volt ő, a legnehezebb kihívásokon is túljutott az életben, minden nap a győzelemért harcolt a pályán és azon kívül is" – méltatta Domenicali Williamset, akinek az irányításával csapata hét egyéni és kilenc konstruktőri vb-címet ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×