eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma
A későbbi győztes Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, a későbbi a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Világkupa: csak a magyarországi állomáson lesznek nézők

Csütörtöktől Debrecenben köröznek a legjobb rövid pályás gyorskorcsolyázók.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának négy állomása közül kizárólag a debreceni szervezők vállalták, hogy nézők előtt rendezik meg a versenyt.

"A jegyértékesítés 50 százalékos szinten van, ami ismerve a debreceni szokásokat, kifejezetten jónak mondható.

A koronavírusjárvány miatt szigorú beléptetés lesz, de így is különleges hangulatú verseny várható,

mert a másik három helyszínen zárt kapus volt, illetve lesz a verseny" – jelentette ki a csütörtöktől vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs viadalt felvezető sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.

A politikus-sportvezető hozzátette, a magyar versenyzőknek szükségük is lesz a biztatásra, hogy minél sikeresebben szerepeljenek a pekingi kvótákért zajló küzdelemben. Megfogalmazása szerint a férfiak kifejezetten jól állnak, a maximális három egyéni indulási jog megszerzése valószínűsíthető és az olimpiai bajnok váltó is vezeti a rangsort az eddigi két ázsiai állomás után. Úgy vélte, a nőknél van esély a harmadik egyéni kvóta kivívására is és jó eredmény esetén a staféta is előreléphet egyet a kilencedik helyről, ami már kvótás pozíciót jelentene.

"Debrecen már több mint 40 világesemény házigazdája volt, ebben a sportágban pedig már harmadszor ad otthont kiemelt versenynek, ami azt bizonyítja, hogy a hajdúsági városra lehet számítani – fogalmazott Széles Diána alpolgármester. – Méltó a város, hogy bármilyen sporteseményt megrendezzen."

A városvezető arról is beszélt, hogy 2,5 milliárd forintot költöttek a Főnix Aréna korszerűsítésére, hogy "méltó pompájában tudja fogadni" a rövid pályás gyorskorcsolyázókat.

"Közel 4400 vendégéjszakát töltenek a gyorskorisok a városban, ez nagyon fontos koronavírus-járvány idején, mert ez biztos pontot jelent a turisztikai szolgáltatóknak" – mondta Széles Diána.

Arról, hogy elszabadult a negyedik hullám Magyarországon, itt írtunk.

A jövő évi, pekingi olimpiára

  • nyolc-nyolc férfi és női váltó jut ki.
  • Az egyéni számokat illetően 500 és 1000 méteren 32,
  • 1500 méteren pedig 36 fős lesz a mezőny,

amely úgy alakul ki, hogy minden versenyző három legjobb eredménye számít a kvalifikációs pontversenybe.

Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyes váltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont csütörtöktől vasárnapig, majd egy héttel később a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat. Az első két napon a selejtezőket rendezik, az éremcsatákra a hétvégén kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×