eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Valter Attila a 12. a hulló falevelek klasszikusán

A szlovén Tadej Pogacar nyerte a lombardiai körversenyt, az év utolsó egynapos országúti kerékpáros klasszikus viadalát, amelyen Valter Attila a 12. helyen ért célba.

A "hulló falevelek" klasszikusán, az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok egyikén két magyar is ott volt a mezőnyben: Valter Attila (Groupama-FDJ) és Fetter Erik (EOLO-Kometa). Utóbbi révén immár a hatodik magyar bringás mutatkozott be Monumentumon, és tette ezt aktív kezdéssel: szökési kísérletekben mutatta magát, bár végül nem került be abba a 10 fős csoportba, amit elengedett a mezőny.

A verseny végére ketten, az olasz Fausto Masnada és az idei klasszikusok közül a Liege-Bastogne-Liege-en diadalmaskodó Tadej Pogacar maradtak elöl, őket egy nyolcas üldözte. Az elsőséget végül a Tour de France-győztes Pogacar szerezte meg.

A 239 kilométeres távú viadalon, amelyet az elmúlt évekhez képest fordított irányban rendeztek meg, Valter - a többi között az olasz kiválóság Vincenzo Nibalit maga mögé utasítva - két és fél perc lemaradással 12. lett, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét érte el Monumentumon. Fetter nem fejezte be a közel 4500 méter szintkülönbséget magában foglaló versenyt.

Eredmény, lombardiai körverseny (Como-Bergamo, 239 km):

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 6:01:39 óra

2. Fausto Masnada (olasz, Deceuninck - Quick-Step) azonos idővel

3. Adam Yates (brit, Ineos Grenadiers) 51 másodperc hátrány

...12. Valter Attila (Groupama-FDJ) 2:25 perc hátrány

Fetter Erik (EOLO-Kometa) nem fejezte be a viadalt.

A 2021-es Monumentumok győztesei:

Milánó-Sanremo: Jasper Stuyven (belga, Trek-Segafredo)

flandriai körverseny: Kasper Asgreen (dán, Deceuninck - Quick-Step)

Liege-Bastogne-Liege: Tadej Pogacar (szlovén, UAE)

Párizs-Roubaix: Sonny Colbrelli (olasz, Bahrain-Victorious)

lombardiai körverseny: Pogacar

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×