eur:
379.08
usd:
348.76
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Twitter

Bob Marley-ra emlékezett az Ajax, az UEFA betiltotta

Az Európai Labdarúgó-szövetség megtiltotta az Ajaxnak, hogy a Bob Marley inspirálta harmadik számú szerelésén a Három kismadár-motívumot használja.

Kötelező győzelmet ért el az Ajax a hétvégén a PEC Zwolle ellen, 2-0-ra verte az utolsó helyen álló ellenfelét. Az amszterdamiak a harmadik számú mezükben léptek pályára, ezt a fekete alapú, az ujjain a rasztafari színekkel díszített mezt idegenben használják, és három kis madárkával (Three Little Birds) is ellátták, így emlékeztek a reggae királyára, Bob Marley-ra.

Ezt a dresszt azonban a Bajnokok Ligájában nem viselhetik a holland klub játékosai, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meglátása szerint ez más szimbólum, mint a klublogó, vagy a mezen lévő szponzori feliratok, márpedig egyéb jellegű motívumok nem engedélyezettek a dresszen – közölte az Ajax.

A mez elképesztő népszerűségnek örvend a szurkolók körében, Menno Geelen marketingmenedzser közlése szerint több mint négyszer annyi kelt el, mint bármelyik másik Ajax-szerelésből. Az Index cikke szerint Bob Marley száma 2008-ban egy Cardiff City elleni felkészülési mérkőzésen hangzott el, és a még a helyükön várakozó amszterdami szurkolók körében elképesztő fogadtatásra talált, az Ajax-szurkolók együtt énekelni kezdték, és csakhamar ez vált a klub himnuszává.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×