eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Lőw Zsolt és a Chelsea este a Szuperkupáért meccsel

Thomas Tuchellel már a harmadik kupadöntőjét játssza a Chelsea, a helyszín a belfasti Windsor Park, a tét az UEFA Szuperkupa. Ahhoz képest, hogy a német edző és stábja (benne Lőw Zsolt) csak januárban érkezett a Stamford Bridge-re, ez egészen nagyszerű teljesítmény.

Az Európa-bajnokságra, mint emlékezetes, a londoni Kékek adták a legtöbb játékost a különböző keretekbe, az Olaszország–Anglia döntőben hárman (Émerson, Jorginho, Mason Mount) is játszottak, az pedig már az elődöntő előtt biztossá vált, hogy akár a két későbbi finalista, akár a spanyol vagy a dán válogatott nyeri meg a tornát, lesz a Chelsea-nek új Európa-bajnoka. (César Azpilicueta és Andreas Christensen miatt.)

A fentiek alapján elképzelhető, hogy a nagyjából egy hónapja véget ért torna után – belekalkulálva a jól megérdemelt szabadságokat is – nem volt hosszú a Kékek felkészülése az új idényre. Ám ma este már három, angol klub elleni felkészülési mérkőzésen túlesve tétmérkőzést játszik a Chelsea, mégpedig az UEFA Szuperkupáért, az északírek első számú stadionjában.

Thomas Tuchel dicsérte az ellenfél edzőjét, Unai Emeryt és a Villarrealt a keddi sajtótájékoztatón, s aláhúzta, hogy fontos nekik ez a mérkőzés, nagyszerűnek tartaná a szezont rögtön egy nemzetközi kupagyőzelemmel kezdeni.

A harmadik számú kapusnak érkező Marcus Bettinellin kívül a Chelsea még nem igazolt új játékost a nyáron, de ez már csak órák kérdése.

Romelu Lukaku egyelőre Monacóban várja, hogy a Chelsea és az Internazionale képviselői végezzenek a papírmunkákkal. A BL-győztes nem tudta benevezni még az esti meccskeretbe, de nagyon bízik abban, hogy a Premier League első fordulójában, szombaton, a Crystal Palace ellen már játszhat a régi-új klubjában. A belga ugyanis visszatérő, az Anderlechtből hajdanán a Stamford Bridge-re igazolva kezdte meg külföldi karrierjét.

A Villarreal, mint ismert, Budapesten is járt július végén, igaz, nem a legerősebb csapatával, hiszen sokan elkapták a koronavírus-fertőzést. A benevezett meccskeretből úgy tűnik, az ászok, beleértve az Európa-bajnokságon is szerepelt Gerard Morenót és Raúl Albiolt, szinte mind hadra foghatók. Elutazott a csapattal Pau Torres is, aki hónapok óta alig tartott pihenőt, az Európa-liga megnyerése után részt vett az Európa-bajnokságon, utána elutazott a tokiói olimpiára, majd az ezüstéremmel zárt döntő után négy nappal már Belfastban játszik majd, immár ismét a Villarreal mezében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×