eur:
391.27
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Märcz Tamás: van némi izgalom azok között, akik nem érzik biztosnak a tokiói helyüket

"Megfelelő versenyhelyzetet" lát a magyar férfi vízilabda-válogatottnál a szövetségi kapitány bizonyos posztokon; a csapat a napokban Horvátország ellen gyakorol.

Szerdától Horvátországban edzőtáborozik a magyar férfi vízilabda-válogatott és fontos eddzőmérkőzései is lesznek.

Közvetlenül az utazás előtt Märcz Tamás az InfoRádióban elmondta, itthon már negyedik hete van együtt a keret jó része, két hete dolgozhatnak teljes létszámmal, miután a Ferencváros vízilabdázói is csatlakoztak.

"Szépen, lassan rázódik össze a csapat, napról napra látok előrelépést taktikai szinten és fizikai állapotot tekintve. Természetesen messze nincs kész a csapat, de van is időnk még. A mostani edzőtábor megfelelő alkalom arra, hogy próbára tegyük magunkat jó csapat, a horvátok ellen, megfelelő körülmények között, kicsit kiszakadva a budapesti környezetből."

Az olimpia előtt sorra kerülő BENU Kupa táján - július elején - lesz végleges olimpiai kerethirdetés, de Märcz Tamás úgy látja helyesnek, ha

a szűkítés után is maradnak még plusz játékosok a csapattal, akik segítik a felkészülést.

A valódi csapattá formálódás viszont valóban csak a szűk keret kihirdetése után történik meg a kapitány szerint.

Némi feszültséget is érzékel még azok esetében, akik bizonytalanok abban, hogy olimpiai kerettagok lesznek-e, de azt gondolja, "megfelelő versenyhelyzet van, több poszton is látható sportszerű, abszolút fair verseny a csapatba kerülésért, de igyekszünk levenni a stresszt a játékosokról, azt gondolom, nem is túlzott ez" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×