eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az olimpiai öt karika a tokiói Odaiba Tengeri Parkban, virágzó cseresznyefaágak között 2021. április 13-án, 101 nappal a tokiói nyári olimpia kezdete előtt. A 2020-as tokiói nyári játékokat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Majdnem az összes olimpikon be lesz oltva

Japánban ezzel szemben a lakosság csupán 3,9 százaléka kapott oltást.

A július 23-án kezdődő tokiói olimpián szereplő sportolók több mint nyolcvan százaléka oltott lesz a koronavírus ellen - számolt be róla a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra (NOB) hivatkozva az insidethegames portál.

Az ötkarikás hírekre specializálódott honlap Christophe Dubit, a NOB illetékes ügyvezető igazgatóját idézi, miszerint a legutóbbi adatok szerint az olimpikonok 74 százalék volt már beoltva, és ez a szám másfél hónap múlva meghaladja majd a 80 százalékot.

Dubi jelezte, becslésről van szó, mert még több sportágban nem dőlt el véglegesen, kik indulnak Tokióban. Ugyanakkor minden ország olimpiai bizottságával, illetve a sportolókkal tartják a kapcsolatot, hogy a NOB tud-e segíteni az oltakozásban.

Japánban a lakosság csupán 3,9 százaléka kapott oltást a Covid-19 ellen - körülbelül 4,9 millió ember -, és a szervezők keményen dolgoznak azért, hogy az olimpia ne veszélyeztesse a japánok egészségét. Az országot eddig elkerülte a járvány nagy hulláma, ezzel együtt több mint 760 ezer megbetegedést és 13 600-nál is több halálesetet regisztráltak. Tokióban és más prefektúrákban továbbra is egészségügyi vészhelyzet van érvényben június 20-ig.

A rendezést nagyon sokan ellenzik a szigetországban attól félve, hogy a pandémia miatt növekedni fog az esetszám és leterhelt lesz az egészségügyi rendszer.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly bonyolították volna le, de a járvány miatt egy évvel elhalasztották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×