eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a Spezia ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

Így elveszítheti Cristiano Ronaldót a Juventus

Lapinformációk szerint a PSG vagy volt klubja, a Manchester United lehet a következő csapata, ha a torinóiak nem indulhatnának a BL-ben.

Cristiano Ronaldo távozni szeretne az olaszoktól, ha a Juventus nem indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában. A francia Paris Saint-Germain vagy Ronaldo korábbi klubja, az angol Manchester United lehetne a portugál klasszis következő állomáshelye – írja a Tuttosport nyomán az nso.hu.

Két dolog is veszélyezteti a Juventus BL-indulását. Ahogy az Infostart is megírta, nem szerepelhetnek olyan csapatok a Serie A-ban, amelyek nem UEFA- és FIFA-rendezésű sorozatban is versenyeznek. Ez jelenleg a Juventus mellett a Milant érinti, hiszen ez a két olasz csapat nem lépett még vissza az Európai Szuperligától. Az olasz rendelkezés szerint június 21-ig kell határozniuk a csapatoknak, magyarán addig van idejük kilépni a Szuperligából. Márpedig ha nem játszhatnak az olasz bajnokságban, ami már eleve felfoghatatlan és a szurkolók által nehezen megbocsátható fejlemény lenne, akkor a BL-be sem kvalifikálhatnák magukat. Ez önmagában persze csak a 2022–2023-as BL-indulásnak tenne keresztbe, de az UEFA is azt ígéri, hogy kemény kézzel számol le a renitens klubokkal, annak pedig már az idén hatása lehet.

A másik ok, ami miatt bizonytalan a Juventus indulása az őszi BL-ben, hogy rosszul áll a bajnokságban. Óriási a versenyfutás az olasz bajnokság Bajnokok Ligája-indulást érő helyeiért. A hétfő esti meccsek után négy csapat áll két ponton belül, a 3., 4., és az 5., helyezett közt pedig csak a gólkülönbség rangsorol jelen pillanatban:

1. Internazionale 79 pont
2. Atalanta 68
3. Napoli 66
4. Juventus 66
5. Milan 66

A Juventus tehát zsinórban kilenc megnyert bajnoki cím után a BL-helyért kpaszkodik.

Cristiano Ronaldo a 2003–2004-es idény óta minden évadban ott volt aktuális csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörében, és 36 évesen sem hajlandó beletörődni, hogy a sorozata megszakadjon. Egyúttal érzi, ennyi idősen már nincs túl sok dobása arra, hogy hatodszor is magasba emelje a BL-trófeát.

A Tuttosport szerint a lehetséges klubváltásnak azonban a rekordhajszolás mellett egy anyagi oldala is akad:

a Juve a BL-bevételek nélkül ugyanis nehezen – de leginkább sehogy – nem tudná fizetni CR bruttó 60 millió eurós fizetését.

CR állítólag a PSG és az MU ajánlataira lenne a legnyitottabb, utóbbi esetében 12 év elteltével térhetne vissza korábbi sikerei színhelyére, az Old Traffordra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×