eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A győztes Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Székely Bulcsú a medencében a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium - Szentpétervár mérkőzés végén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án. Az olimpiai bajnokok alkotta magyar férfi vízilabdacsapat 16-3-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Székely Bulcsú: nincsenek egyeduralkodók a vízilabda utánpótlás-bajnokságaiban

Az olimpiai bajnok pólós a sportági szövetség utánpótlás-bizottságának elnökeként úgy látja, a magyar vízilabdának csak hasznos lehet a kialakult versengés.

Az országos utánpótlás fiú vízilabda-bajnokságok vasárnap újabb szakaszba lépnek. Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda Szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke az InfoRádió Pólópercek című magazinműsorában hangsúlyozta, a koronavírus-járvány kezdetén nem volt aggodalomtól mentes a helyzet.

"Féltünk tőle, hogy sok halasztott mérkőzés lesz, esetleg le kell állítanunk a bajnokságot, de ez távolról sem volt így, szórványosak voltak a halasztások, jól is vészeltük át ezt az időszakot. Majdnem mindegyik csapatnál lehetett látni jó játékosokat, jó mérkőzéseket,

nagyon óva intek minden utánpótlásedzőt, hogy mérkőzésekre készüljön vagy mérkőzéseket elemezzen, hiszen a cél elsősorban az, hogy játékosokat neveljünk"

– ecsetelte Székely Bulcsú.

A szövetségi elvárásokat a korosztályonkénti tabellák képe vissza is igazolja; egyik klub sem tarolt, minden korosztályban más-más csapat a kiemelkedő, ugyanakkor az látható, hogy vannak "klasszikus nevelőegyesületek", amelyek hosszú évek óta "ott vannak".

"Ez azt jelzi, hogy kivétel nélkül az utánpótlásban megvan a verseny férfivonalon, nincsenek egyeduralkodók, ez a magyar vízilabdának óriási segítség" – mutatott rá.

A legnagyobb izgalmak pedig még csak ezután következnek.

"Az a szakasz jön, ahol az első négy egy külön csoportban játszik 3-3 mérkőzést egymással.

Nullázódnak a pontok, úgy, mint egy világversenyen, újra kell bizonyítani.

Az egyes csoportok 5-8. helyezettjei viszont találkoznak a kettes csoport 1-4. helyezettjeivel; pont azért lett így kitalálva, hogy aki lekerül, de év közben tud fejlődni, vagy egyszerűen csak valami olyan ok miatt került le, hogy az átlaga nem volt jó, az is lehet most még bajnok. Ez az a szakasz, amikor kiderül, melyik lesz az az első nyolc csapat, amelyik a bajnoki címért játszik a rájátszásban. Illetve lesz egy alsó rész azokból, akik a kettes csoport utolsó helyezettjei, ők pedig azért kezdenek most versenyezni, hogy a következő évben kell-e kvalifikációt játszaniuk ahhoz, hogy a felsőházban szerepeljenek. Ha eddig izgalmas volt, akkor most még inkább az lesz, minden szakmabeli így gondolja" – írta le részletesen Székely Bulcsú.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×