eur:
368.78
usd:
345.09
bux:
48361.02
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Pixabay.com

MOB-főtitkár: két olimpiai érmet bukik a kajak-kenu egy nem létező sportág miatt

Keményen fogalmazott az InfoRádióban Vékássy Bálint az extrém szlalomkajakról; a sportág legjobbjai nem is részei ennek a "show-nak".

Változatlanul a fiatalok megnyerésére összpontosít a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, ezt támasztják alá a 2024-es párizsi játékokra elfogadott változtatások is – árulta el az InfoRádióban Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

"Az új sportágakról jó ideje lehet tudni, csak formális döntés született most. A breaktánc érkezése is köztudott volt, ami viszont bennünket, magyarokat jobban megrázott, az a két érem, amely a kajak-kenu sprint szakága számára veszett el" – mondta a főtitkár azzal kapcsolatban, hogy a síkvízi kajak-kenu 12 helyett már csak 10 számot kap az olimpiai műsorban.

Kajak-kenuban közben a szlalom nyert két számot,

a vesztes a 200 méteres női és férfi kajak egyes,

a férfi kenu- és kajakpárosok pedig 1000 helyett 500 méteren versenyeznek.

Emellett a súlyemelés és az ökölvívás sokkal alacsonyabb kvótaszámmal zajlik majd az ötkarikás játékokon, ami további veszteség a magyar olimpiai mozgalom számára.

Vékássy Bálint elmondta még, hogy az éremszámcsökkenés a program rövidülésével is jár, emiatt pedig a támogatási rendszer is át fog alakulni. De még a kvótaszám, a nézőszám és a képernyőidő is csökken, tehát a sportág egésze rosszul jár, "ez sok rossz dolog elindítója", miközben a szlalomszakág nem kecsegtet sok jóval számunkra.

"A szlalom új versenyszámai ráadásul virtuális sportok, nem igazán léteznek, mesterséges találmányok,

az extrém szlalom levezető show-elemként szokott szerepelni még a szlalomversenyeken is, a legjobbak nem is indultak el rajta. A csere tehát nem minőségi, de tudomásul kell venni" – világított rá. Breaktánccal, falmászással, gördeszkával, egyébbel bővül tehát a program, amitől azt remélik, érdekesebbé tehető az olimpia a fiatalok számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×