eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (k) csapata edzésén a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti napon Budapesten, az FTC-MVM Sportközpontban 2020. október 27-én. A magyar bajnok a Groupama Arénában látja vendégül október 28-án este a Dinamo Kijevet második csoportmérkőzésén.
Nyitókép: Kovács Tamás

Az Európa-liga-indulás miatt is fontos, hogyan szerepel ma este a Ferencváros

Ronald Koeman megindokolta, miért nem jött el Lionel Messi Budapestre. Azt mondta: az idényben mindössze két olyan mérkőzés volt, amelyen már továbbjutóként játszhattak-játszanak: a kijevi és a budapesti.

A Barcelona 1975 után játszik ismét Budapesten, akkor Johan Cruyff és Johan Neeskens volt a két legnagyobb sztár. A mostani keretből talán Antoine Griezmann – ő sem az eddigi barcelonai sikerei, hanem vb-győzelme, Eb-ezüstje miatt, s ez már önmagában jelzi, hogy a katalánok nagyon tartalékosan érkeztek. Az alaptizenegyükből Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Philippe Coutinho és Lionel Messi is hiányzik.

Még a barcelonai Sport is azt írta, hogy nehéz lenne megtippelni a Barça összeállítását, de az elmúlt mérkőzésekből kiindulva a Neto – Dest, Migueza, Lenglet, Jordi Alba (Junior Firpo) – Busquets, De Jong – Dembélé, Griezmann, Pjanić – Braithwaite tizenegy nagyon is elképzelhető, s ez jelzi, hogy a katalánok a hiányzók ellenére is erős csapattal állnak ki.

A Ferencváros várhatóan a legerősebb összeállításában tud kezdeni. Szerhij Rebrov soha nem beszél az összeállításról órákkal (s főleg napokkal) a kezdés előtt, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy kezdő tizenegye nagyon hasonlítani fog a torinóira, esetleg Haratyin és Botka szerepeltetése kerülhet előtérbe. Eltiltott nincsen. Az ukrán edző a keddi sajtótájékoztatón megdicsérte a magyar játékosait, közülük legalább hárman ismét kezdeni fognak: Dibusz Dénes, Sigér Dávid, valamint Lovrencsics Gergő és Botka Endre közül legalább az egyik.

A Fradi célja, mint minden mérkőzés előtt, a győzelem, de már a pontszerzés is nagyon jól jöhet a Dinamo Kijevvel a harmadik helyért, elegánsabban fogalmazva az Európa-liga-indulásért vívott csatában. (A BL-továbbjutás már eldőlt, a csoportból a Barcelona és a Juventus marad versenyben a királykategóriában.)

Fontos lenne, hogy a zöld-fehérek olyan eredményt érjenek el, amelynek alapján akár a döntetlen is elég nekik jövő héten, Ukrajnában. Ehhez az kellene, hogy ma este több pontot szerezzenek a Barcelona ellen, mint a Dinamo Kijev Torinóban, a Juvéval szemben.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×