eur:
396.11
usd:
354.53
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Emilia Romagna Nagydíján az imolai pályán 2020. november 1-jén. Hamilton az első helyen végzett, a Mercedes csapata megvédte konstruktőri világbajnoki címét.
Nyitókép: MTI/AP/Rudy Carezzevoli

F1-szakíró: eddig tarthat Lewis Hamilton és csapata lendülete

Az imolai futamot Lewis Hamilton nyerte, autóján a virtuális biztonsági autós szakasz alatt az átlagosnál kevesebb időveszteséggel cseréltek kereket, bár a kalkulációk szerint enélkül is küszködő csapattársa, az élről rajtoló Valterri Bottas elé tért volna vissza a szakíró szerint.

Amellett, hogy Valterri Bottasnak, miután megsérült az autója, megkötött kézzel kellett harcolnia, sok rajongó azt is felhánytorgatja, hogy megint a FIA intézte Hamilton győzelmét, hiszen elképesztően rosszul jött ki a virtuális biztonsági autós fázis is, és a tévén át valóban úgy festhetett, mintha még ezzel is segítenék a valószínűleg két hét múlva már hétszeres világbajnokot – fogalmazott az InfoRádiónak Vámosi Péter –, miközben egy viszonylag sima győzelmet aratott, a Mercedes pedig úgy ment, ahogyan kell. Ezzel pedig biztosította hetedik sorozatban megnyert konstruktőri világbajnoki címét, mindössze három pilótával: Hamilton mellett Nico Rosberg és Bottas osztozott a többi sikeren.

Hasonlóan sikeres szériát a második világháború előtt, illetve azt követően, az 50-es években, még Alfred Neubauer idejében tudhatott magáénak a Mercedes, egészen addig, míg az ismert 1955-ös Le Mans-i baleset miatt aztán kiszálltak a Forma–1-ből jó időre.

Most – kis túlzással – pótolják mindezt – tette hozzá a Racingline.hu főszerkesztője, aki szerint mindezt elképesztő odaadással és akarattal érte el osztrák vezetéssel a német csapat, brit földön, ami F1-es szinten nem is hasonlítható máshoz, mint a Ferrari nagy menetelése a Michael Schumacher–Ross Brawn–Jean Todt érával – legfőképp annak köszönhetően, hogy elsőkként éreztek rá 2014-ben a hibrid motorok csínyára-bínyára.

Vámosi Péter szerint, amíg a csapat nagyjából egyben marad, mind a versenyzőket illetően, mind a menedzsment a főbb posztokon, megállíthatatlan is lesz a Mercedes lendülete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×