eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mielőtt sajtótájékoztatón ismerteti a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó játékoskeretét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti székházában 2020. augusztus 24-én. Az előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerbiai győzelem: "azt kérem, hogy tiszteljék a döntéseinket" - Marco Rossi

Büszke, de nem elszállt nyilatkozatok övezték a magyar labdarúgó-válogatott nem várt győzelmét Szerbiában vasárnap este.

Az ősz folyamán már harmadik fontos, idegenbeli győzelmét aratta a magyar labdarúgó-válogatott, a Szerbia elleni, vasárnapi siker ugyanis sokat érhet a későbbi vb-selejtezős sorsoláson, a Marco Rossi-csapat besorolásakor.

Ez a jövő.

De hogyan látták a résztvevők Szerbia idegenbeli legyőzését?

Marco Rossi (szövetségi kapitány, M4 Sport): - Büszke vagyok erre a csapatra, hiába változtattunk a kezdőcsapaton 6 helyen az előző mérkőzéshez képest, sikeresek voltunk a letámadásban. Helyzete nem volt Szerbiának az első félidőben. A másodikban azért nem így volt. És az is igaz, hogy a szerbek pihentettek néhány világsztárt, de mi sem vetettünk be mindenkit, Willi Orbán és Szalai Ádám is csak csere volt, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik sem játszott. Mindenki, aki kritizál minket, a behívottakat, láthatja, miért döntünk egy-egy játékos mellett. Azt szeretném kérni az emberektől, hogy picivel jobban tiszteljék a döntéseinket, jobban bízzanak bennünk. Ezek a srácok mentálisan felkészültek. Persze most még semmit nem csináltunk, van 6 pontunk ebben a csoportban, de a legfontosabb Izland legyőzése lesz novemberben. Van fejlődés a csapatban, de minden mérkőzés megnyerése apró részleteken múlhat. Szerencsénk volt a mérkőzésen, de nem érdemtelenül, büszkék vagyunk, legyenek a szurkolók is azok! Normális volt, hogy az utolsó 20 percben szenvedtünk. Jön az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés, ha szervezettek vagyunk, fegyelmezettek, betartjuk a taktikát, és ha kikapunk, az ugyanúgy természetes lesz, mintha most kikaptunk volna. Ez itt Szerbia, az pedig Oroszország lesz.

Könyves Norbert (csatár, a győztes gól szerzője, M4 Sport): - Már annak is örültem, hogy bekerültem a válogatottba 30-on túl. Tisztában voltam az erényeimmel, ami a gyorsaság és a harcosság, bíztam benne, hogy ez átragad a többiekre. Úgy gondolom, a gyerekeim, a családom és a barátaim büszkék rám. Akkor is így volt, amikor először lehettem NB I-es játékos.

Botka Endre (védő, M4 Sport): - A hetvenedik perctől már csak a szívem vitt, a lábaimban már nem volt semmi erő. Azt csináltam, mint mindenki más. Kifejezetten arra készültünk, hogy magasan letámadjuk őket, próbáltuk elkerülni, hogy rávezessék a védelmünkre a labdát. A 3-5 védős rendszer úgy működik, hogy stabilabbak vagyunk hátul, de ilyenkor a két belső középpályás feljebb tud lépni. Oroszország ellen ha ugyanezt az agressziót és csapategységet tudjuk mutatni, meglepetést tudunk mutatni.

Gazdag Dániel (középpályás, M4 Sport): - Bele akartunk állni a párharcokba, más szisztémában játszottunk, mint Bulgáriában, keményebbek voltunk, a középpályán sok labdát szereztünk. Örülök, hogy kezdhettem a mérkőzésen. Ismertem a játékrendszert, Marco Rossival a Honvédnál már játszottuk ezt.

A csoport másik mérkőzésén egyébként Oroszország bár vezetett, csak döntetlent játszott Törökország vendéglátójaként (1-1).

És ha már Marco Rossi szóba hozta Izlandot - ismert: a szigetországiak ellen kell küzdeni az Eb-részvételért: Izland-Dánia 0-3. Az angol, belga, dán izlandi csoportban Izland pont nélkül áll.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 3. forduló:

Oroszország-Törökország 1-1 (1-0)

gól: Mirancsuk (28.), illetve Karaman (62.)

Szerbia-Magyarország 0-1 (0-1)

gól: Könyves (20.)

A csoport állása:

1. Oroszország 3 2 1 - 7-4 7 pont

2. Magyarország 3 2 - 1 4-3 6

3. Törökország 3 - 2 1 1-2 2

4. Szerbia 3 - 1 2 1-4 1

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×