eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A versenyző bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka: boldog és szerencsés vagyok

A friss menyasszony kihozta a legtöbbet a margitszigeti Négy Nemzet Úszóversenyéből, két számban is egyéni csúcsot úszott úgy, hogy a felkészülése messze van az ideálistól.

Lelkileg is számíthatott edzőjére Kapás Boglárka az elmúlt fél évben, ennek is köszönhető, hogy az Újpest világbajnok úszója élvezte a Margitszigeten rendezett Négy Nemzet Úszóversenyt. Kapás Boglárka 200 méteres pillangóúszásban aranyérmet nyert, az úszásnem 50 és 100 méteres távján pedig egyéni rekordokat ért el, ami egyébként célja is volt.

"Úgy érzem,

egyáltalán nem veszítettem el a motivációmat az elmúlt hetekben-hónapokban

annak ellenére sem, hogy elhalasztották az olimpiát, és más versenyek sem voltak. Ezt nagyon nagy részben az edzőmnek, Virth Balázsnak köszönhetem" - mondta sikerei titkáról a világbajnok Kapás Boglárka, aki szerint "egymást húzták ki abból a szomorú lelki helyzetből", hogy nincs mire készülni most. "Szerencsém, hogy ilyen jó edzőm van" - tette hozzá.

Csökkentették most az edzéseket heti 10 helyett 8-ra, és 6-7 helyett 5-6 kilométereket tempózott a medencében.

A szárazföldi munkát is folytatja személyi edzőjével, Kurucz Attilával, ez is "sok színt vitt az elmúlt időszakba" számára.

Elárulta, több háziverseny volt előzőleg a Duna Arénában az ott edző válogatott és más úszók részvételével, "egész sokan" voltak is ott rajta.

Boldogságát természetesen tetézi - vagy inkább talán megalapozza -, hogy a közelmúltban szerelme és válogatottbeli úszótársa, Telegdy Ádám eljegyezte őt.

A Kapás Boglárkával készült teljes interjú csütörtök este fél 8-tól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×