eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Kapás Boglárka aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Még a vb-formánál is jobb állapotban volt Kapás Boglárka

Virth Balázs az InfoRádióban úgy vélekedett, a márciusi országos bajnokságra egyéni csúcsra alkalmas állapotban volt versenyzője.

Komoly nehézséget jelent, hogy ebben az évben valószínűleg már nem rendeznek az úszósportban rangos nemzetközi versenyt, de megvan a recept a jövő évi sikeres szerepléshez - fejtette ki az InfoRádiónak Virth Balázs, a világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka mestere.

"A thaiföldi edzőtáborból hazatérve

úgy éreztem, hogy a tavalyi világbajnokságon mutatottnál is jobb formában van Kapás Boglárka, és még csak akkor kezdődött volna igazán a formába hozás.

Úgy készültünk a magyar országos bajnokságra, hogy akár egyéni csúcsot is úszhat. Ha decemberben egyáltalán lesz verseny 50 méteres medencében, azt kell megpróbálnunk kihasználni" - fejtegette az edző.

Hogy számolnak-e a Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozatával még idén, arra azt mondta: "egyelőre nem", de az év végi rövid pályás világbajnokság egy éves halasztását irányadónak tartja.

Ennek ellenére egy kicsit még reménykedik, mert "mindenképpen jó lenne, ha lenne valamilyen ISL-verseny vagy világkupaszezon, mert motivációt jelentene a versenyzőknek, még ha 25 méteres medencében rendeznék, akkor is".

Virth Balázs és Kapás Boglárka edző-tanítvány kapcsolatának minőségében a karanténidőszak semmilyen változást nem hozott, mindketten úgy próbálják felfogni, hogy

"egy évvel több maradt arra, hogy javuljunk".

Az olimpiáig tartó felkészülési időszakkal kapcsolatban pozitívnak tartja, hogy minden egyes elhalasztott versenyt egyelőre pontosan egy évvel toltak el, így nem kell nagyon átszerkeszteni a felkészülési terveket később, kérdés, hová és mikor lehet majd addig edzőtáborba menni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×