eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Készül a meccsekre a koronavíruson átesett magyar válogatott futballista

A Mezőkövesd labdarúgó-csapatának korábbi válogatott játékosa elkapta a koronavírust, de már az OTP Bank Liga folytatására és a magyar Kupa-mérkőzésekre készül. Nagy Dániel tünetmentes.

A részletekről a Nemzeti Sport számolt be. Mint írta, a hét első napján a borsodi megyeszékhelyen terheléses vizsgálattal indították a felkészülést a folytatásra a Mezőkövesd Zsóry FC játékosai, majd kedden speciális teszten estek át a játékosok. Az egyéni edzések idején is voltak vizsgálatok, amelyek kimutatták, Nagy Dánielt elérte a vírus, de azt is, hogy a támadó már túl van a nehezén.

A korábban a Ferencvárosban és az Újpestben is megfordult középpályás mondta: „„A bajnokság felfüggesztése előtt, az utolsó márciusi szombaton a Puskás Akadémia volt az ellenfél. Az azt követő hét elején, nagyjából kedden éreztem, hogy rosszabb a közérzetem a szokottnál, erőtlen vagyok, és nem érzek illatokat. Később, ahogy egyre többet lehetett tudni a vírusról, olvastam, ez utóbbi az egyik jellemző tünet, de szerencsére nem voltam rosszul. Persze azonnal szóltam a klubomnál, mi a helyzet, az erőnléti edzővel egyeztettünk arról, mennyire kell módosítani az előre tervezett egyéni felkészülést, ám hamarosan jobban lettem, és újra érzem az illatokat is. Nem ért meglepetés, amikor az első teszt kimutatta, bennem volt a vírus, de hosszabb ideje tünetmentes vagyok.”

Elmondta, nem túl kellemes a tesztelésnél a mintavétel, amelyhez hozzátartozik, hogy a reggeli vizsgálatot megelőzően éjféltől nem szabad enni és inni, sőt, a reggeli fogmosást is kerülni kell.

A játékos elmesélte: „S még ez a legkisebb rossz, mert egy hosszú hurkapálcaszerű tárgyat felnyomnak az orrba, egészen magasan, és az nem kellemes érzés, mint ahogyan a garatba is lenyúlnak egy ilyen eszközzel. Ez a vizsgálat heti kétszer, ahogy az előírás szól, nem lesz a kedvence senkinek. Azonban fő az egészség, túl vagyok rajta, jó újra a pályán lenni.”

A Mezőkövesd ma kétszer hatvanperces edzőmérkőzést vív az MTK-val, amelyen várhatóan Nagy Dániel is pályára lép.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×