eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy Bence (b) és az orosz Gleb Kalaras az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Oroszország-Magyarország mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 11-én. Magyarország 26-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Kézilabdafesztivál lesz a következő Európa-bajnokság

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői a sport mellett gasztronómiai és kulturális programokkal is várják a nézőket.

Néhány napja ért véget a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott a kilencedik helyen végzett. A következő kontinenstorna szervezése már gőzerővel zajlik, az eseménynek Magyarország és Szlovákia közösen ad otthont 2022 januárjában.

A szervezők egy olyan esemény megszervezését tűzték ki célul, amely rendhagyó módon egyesíti az arénák hangulatát, az összecsapások izgalmát, mégis sokkal többet kínál csupán kézilabda-mérkőzések sorozatánál. Egy fesztivállal készülnek, amely túlmutat a hagyományos sportrendezvényeken.

A torna során a sportrajongókon túl szeretnék azok figyelmét is megragadni, akik nyitottak az új élményekre, utazásokra, közösségi rendezvényekre, ám még nem tagjai a sportkedvelők világának. A szervezők olyan elemeket kapcsolnak az Európa-bajnoksághoz, amelyek által a résztvevők ízelítőt kapnak Magyarország és Szlovákia kultúrájából, gasztronómiájából, vendégszeretetéből és szórakozási lehetőségeiből.

„Olyan eseményt szeretnénk rendezni, ami valóságos fesztivál, és új sztenderdet állít a sportesemények rendezése világában.

A két kulcsszavunk a megfizethetőség és a hozzáférhetőség. Kiváló ár-érték arányban garantálunk prémiumminőséget. A két rendező ország, Magyarország és Szlovákia pedig könnyedén elérhető, kiváló a közlekedési struktúrájuk. Bátorítjuk is a leendő látogatóinkat, hogy ne egy helyen táborozzanak le, hanem utazzanak el több városba” - közölte Bíró Szabolcs, az EURO2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője, a szervezőbizottság vezetője.

Hozzátette: az októberben induló jegyértékesítéssel együtt jelentjük be a zenei fellépőket is. Az első időszakban nem is jegyeket, hanem élménycsomagokat kínálnak.

Bemutatták a 2022-es Eb szlogenjét és logóját is. Előbbi a 'Watch games. See more.' (Nézz meccseket. Láss többet.) lett. Az Eb logója ez alapján készült: egy kézilabdát tartó kéz, egy szem és a rendező országok zászlóinak színvilága jelenik meg benne.

"Óriási lépést tettünk előre, 2022-re gondolva bizakodó vagyok. Idén megtapasztalták a srácok, milyen ellenszélben kézilabdázni, hiszen az északiak voltak otthon, kevéske magyar szurkoló tudott elutazni Svédországba. Legközelebb viszont nem lesz probléma az utazással,

a hazai pálya pedig nemcsak extra motivációt, hanem extra szurkolói támogatást is jelent”

- mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke. Úgy fogalmazott: fontos, hogy a játékosok is részesei legyenek a készülődésnek. Szerethető és együttműködő csapatot szeretnének kialakítani 2022-re.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×