eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter/AustralianOpen

Fucsovics álomszerű kezdés és szettelőny után kikapott Federertől

Hiába húzott el az elején Fucsovics, a svájci sztár rákapcsolt és fordított. Fucsovics még egyszer elhúzott, ám ez sem volt elég Federer ellen.

Fucsovics Márton 4:6, 6:1, 6:2, 6:2-re kikapott vasárnap a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federertől az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A Rod Laver Arena zsúfolt lelátói előtt a magyar Davis Kupa-válogatott vezére álomszerűen kezdett, fantasztikus ütésekkel lepte meg 38 éves ellenfelét, frissen mozgott, és a hosszabb labdamenetekben is alig rontott. Az MTK játékosa 3:3-nál elvette Federer adogatását, majd a sajátjait magabiztosan hozva 36 perc alatt szettelőnybe került - harmadik találkozójukon első játszmáját nyerte a minden idők legjobbjának tartott svájci ellen.

A folytatásban a hatszoros melbourne-i bajnok magasabb fokozatra kapcsolt, míg a sokszor kiszolgáltatott helyzetbe kerülő Fucsovics egyre többet hibázott, így Federer - aki 100 győztes meccsnél tartott az Australian Openen - 26 perc alatt kiegyenlített.

A harmadik felvonásban sem csökkent a volt világelső lendülete, rögtön brékelte a nyíregyházi teniszezőt, és nemsokára már sorozatban hét megnyert gémnél tartott. Federer 4:1-nél elvesztette a szerváját, csakhogy rögtön elvette Fucsovicsét, és lezárta a játszmát, melyben négy bréklabdát hárított.

Bő másfél óra elteltével jöhetett a negyedik felvonás, ebben a nyíregyházi teniszezőnek továbbra is balszerencséje volt a kétséges pontoknál, a kétszer is brékelő svájci pedig ekkor már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 11 percig tartott.

Federer 57. Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet az amerikai Tennys Sandgren ellen, míg Fucsovicsot vigasztalhatja, hogy várhatóan az 54. helyre jön fel az ATP-rangsorban.

"Márton nagyszerűen kezdett, remekül ütött az alapvonalról, én pedig nehezen találtam meg a játékomat a hűvös időben"

- értékelt a pályán Federer. "A második szettben jobban variáltam a játékot, és végül sikerült fordítanom" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×