INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

forma-1

sport

szingapúri nagydíj

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma által 2019. szeptember 15-én készített műholdfelvételen füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.

Szingapúri Nagydíj - fotók és műholdképek mutatják a légszennyezés mértékét

Infostart

Napok óta kérdéses, hogy mennyire egészségkárosító a levegő a hétvégi Szingapúri Nagydíj helyszínén. Készenléti tervet is készítettek a Forma-1-es vezetők.

A hőség és a páratartalom miatt amúgy is megterhelő éjszakai verseny helyszínén most még az indonéziai erdőtüzek miatti légszennyezettség is gondot okoz. A várost füst lengi be, a lakókat arra kérték, hogy minél kevesebb megterhelő fizikai munkát végezzenek a szabad levegőn.

Az F1-es vezetők korábban vésztervet is készítettek arra az esetre, ha nem lehetne megrendezni a futamot, most viszont már gőzerővel pakolnak és gyakorolnak a csapatok a helyszínen.

Szingapúr, 2019. szeptember 19.
A Ferrari csapatátnak tagja kerékcserét gyakorol a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának helyszínén 2019. szeptember 19-én. Az éjszakai futamot szeptember 22-én rendezik a Marina Bay utcai pályán.
MTI/EPA/Diego Azubel
A Ferrari csapatának tagja kerékcserét gyakorol a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának helyszínén szeptember 19-én.(MTI/EPA/Diego Azubel)

A füst a szeptember 18-án Szingapúrban készült képeken is jól kivehető. A gyalogosok egy része arcmaszkot visel a légszennyezés elleni védekezésül.

Szingapúr, 2019. szeptember 18.
Az Indonéziában tomboló erdőtüzek füstje miatt védőmaszkot visel egy nő Szingapúr belvárosában 2019. szeptember 18-án. Indonézia több tartományban hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje komoly légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön.
MTI/EPA/Wallace Woon
Az Indonéziában tomboló erdőtüzek füstje miatt védőmaszkot visel egy nő Szingapúr belvárosában. Az Indonézia több tartományban hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje komoly légszennyezettséget okoz. MTI/EPA/Wallace Woon

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma szeptember 15-én készített műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken jól látszik, hogy mekkora füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.

Borneó, 2019. szeptember 19.
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma által 2019. szeptember 14-én készített műholdfelvételen füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.
MTI/EPA/NASA
A Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényein égő tüzek és a messzire szálló füst (MTI/EPA/NASA)

Nyitókép: MTI/EPA/NASA
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018