eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Arnold Hunter északír játékvezető a földön, miután a közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban a Craiova 3-1-re győzött, a botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

A románok nem tudták, mit jelent Trianon

Személyes meghallgatáson próbálja kivívni igazát a Budapest Honvéd, de hiába a félelmetes craiovai hangulat, a játékvezető fejbe dobása, az UEFA vélhetően nem változtat az eredeti döntésén.

Egy öttagú testület előtt ismertethette a Budapest Honvéd FC vezetősége az Universitatea Craiova elleni, botrányba fulladt Európa-liga-selejtezővel kapcsolatos álláspontját. A 11-esekkel elveszített találkozó után a magyar klub óvást nyújtott be, de elutasította az UEFA, ezért személyes meghallgatást kért.

Csaknem másfél órás meghallgatás két részből állt. Készítettek egy videót a meccsen történtekről, először ezt a vetítették le a bizottság tagjainak, valamint a Craiovát képviselő ügyvédnek, majd megfogalmazták a jogi kifogásaikat - mondta a honvedfc.hu-nak Mendelényi
Dániel tulajdonos. A Craiova ügyvédje nem értette, miért reklamálnak a "Trianon" felirat miatt, mivel szerinte a játékosok azt sem tudják, hogy ez mit jelent...

"Azt láttam, hogy a szimpátiát kivívtuk és ezzel a magyar futballt is pozícionáltuk nemzetközi szinten. Ez viszont egy jogi folyamat, ami az UEFA szabályrendszere mentén zajlik, s ez a szabályrendszer, meglátásunk szerint, nem ad lehetőséget arra, hogy igazunk legyen" - mondta, s hozzátette, az UEFA jelezte, értelmetlenné vált az eljárás, hiszen a Craiova is kiesett azóta az Európa-ligából. Ezért úgy érezte, előre elküldték az „ítéletet“. Most egyelőre várnak a döntésre, mégha az valószínűleg formalitás is.

"Nem volt hiábavaló, hogy beleálltunk ebbe a reménytelennek látszó küzdelembe. Biztosak vagyunk abban, hogy hozzájárultunk ahhoz, hogy a jövőben az UEFA még komolyabban vegye a szélsőséges, nemzetgyalázó megnyilvánulásokat" - mondta a tulajdonos.

Az UEFA etikai bizottsága a Honvédot korábban 30 250 euró pénzbüntetéssel és szektorbezárással, míg a Craiovát 60 ezer euróra, valamint három zárt kapus mérkőzésre büntette a romániai El-selejtezőn történtek miatt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×