eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Peking, 2018. október 3.Babos Tímea a kínai Csang Su-aj ellen adogat a pekingi keménypályás tenisztorna női versenyének második fordulójában 2018. október 3-án. (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Babos Tímea nyolcadszor főtáblás New Yorkban

Babos Tímea a harmadik mérkőzését is megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így a főtáblára jutott.

A világranglista 112. helyén álló játékos előbb a japán Nara Kurumit, majd a spanyol Lara Arruabarrena Vecinót, végül pénteken az amerikai Varvara Lepchenkót győzte le.

Az első szettben 1:1 után Babos elveszítette a szervajátékát, de ezt követően rögtön vissza is nyerte, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult ellenfelénél, így 69 perc alatt játszmaelőnybe került. Az 55 perces második felvonásban az üzbegisztáni születésű, ukrán származású Lepchenko kétszer, Babos viszont háromszor nyerte el riválisa adogatójátékát, és a magyar teniszező a második meccslabdájának értékesítésével biztosította, hogy nyolcadik alkalommal is főtáblás lesz a New York-i Grand Slam-tornán.

Babosnak háromszor volt kettős hibája a mérkőzésen, viszont hét ászt szervált. A két játékos ötödször találkozott egymással, és mind az ötször a magyar teniszező győzött.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, és izgultam is. Most más volt a helyzet, mint a második fordulóban: én voltam az, aki korábban nem kapott ki az aktuális ellenfelétől" - nyilatkozta saját honlapján Babos.

A jelenlegi legjobb magyar női teniszező úgy fogalmazott, ellenfele némileg meglepte, mert taktikát változtatott a korábbi meccseikhez képest, de nagyon örül, hogy valahogy "kigyűrte, kiküzdötte" a győzelmet.

Babos ellenfele a főtábla első fordulójában a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro lesz, aki pályafutása legjobbjaként 2016 februárjában hatodik volt a világranglistán. Eddig két WTA- és hat ITF-versenyt nyert, az US Openen 2013-ban és 2018-ban negyeddöntős volt.

A két játékos eddig négyszer találkozott, és mind a négyszer Suárez Navarro nyert.

Stollár Fanny hétfőn, Bondár Anna pedig kedden búcsúzott a selejtezőben a US Openen, amelynek főtábláján magyarként egyedül Fucsovics Márton indul alanyi jogon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×