eur:
389.89
usd:
356.55
bux:
72751.46
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Pixabay

Új óriási sportcsarnokot kap Budapest

A régió egyik legnagyobb sportcsarnoka épül fel 2021-re Budapesten – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

Közép-Európa egyik legnagyobb fedett sportcsarnoka épül fel 2021 őszére Budapest IX. kerületében, ahol egy 20 022 fős aréna lesz a 2022-es a férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A tárcavezető kiemelte: azért volt szükség a beruházásra, mert a Papp László Sportarénába másfél évre előre nem lehet időpontot foglalni.

A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

„Nem szeretnék konkrét összeget mondani, azért, mert utána számonkérhető lesz”

– fogalmazott.

A csarnok építését a Puskás Arénához és a Groupama Arénához hasonlóan Fürjes Balázs kormánybiztos irányítja. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban részletesen beszélt a várható létesítményről. Közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető, több funkciót betöltő épületre van szükség.

A 20 022 fős aréna lesz Magyarország legnagyobb sportcsarnoka, nagyobb lesz a 2003-ban épült, 12 500 néző befogadására alkalmas Papp László Budapest Sportarénánál is. A közép-európai régióban is az egyik legnagyobb csarnok lesz. A környező országok közül csak a zágrábi arénában fér el több néző, 24 ezer fő, a belgrádi sportcsarnokba 20 ezer szurkoló jut helyhez, a 2004-ben épült prágai csarnok 18 960 néző befogadására alkalmas, a bécsi Wiener Stadthalléba 16 ezeren férnek be, az új krakkói aréna befogadóképessége 15 300 fő. Az európai sportcsarnokokat összesítő lista első helyén a 25 ezer fős bakui Crystal Hall található.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Von der Leyen erős kijelentéseket tett, EU-s lakhatási programot ígért

Von der Leyen erős kijelentéseket tett, EU-s lakhatási programot ígért

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán beszédet mondott az Európai Parlamentben, amelyben felvázolta második hivatali idejének első 100 napjára vonatkozó elképzeléseit. Az újrázásra készülő brüsszeli vezető számos kérdéssel foglalkozott, többek között a mezőgazdasággal, a mentális egészséggel, az éghajlatváltozással és a lakhatással – olyan témákkal, amellyel a Zöldeket, a baloldalt és a szociáldemokrata szövetségeseit próbálta megszólítani a délutáni szavazás előtt. Beszédében kétszer is odaszólt a magyar kormánynak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×