INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

budapest

sportcsarnok

gulyás gergely

fürjes balázs

Új óriási sportcsarnokot kap Budapest

Új óriási sportcsarnokot kap Budapest

A régió egyik legnagyobb sportcsarnoka épül fel 2021-re Budapesten – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

Közép-Európa egyik legnagyobb fedett sportcsarnoka épül fel 2021 őszére Budapest IX. kerületében, ahol egy 20 022 fős aréna lesz a 2022-es a férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A tárcavezető kiemelte: azért volt szükség a beruházásra, mert a Papp László Sportarénába másfél évre előre nem lehet időpontot foglalni.

A telek 42 millió euróba került, az építkezés várható költségét azonban még nem tudta megmondani a tárcavezető.

„Nem szeretnék konkrét összeget mondani, azért, mert utána számonkérhető lesz”

– fogalmazott.

A csarnok építését a Puskás Arénához és a Groupama Arénához hasonlóan Fürjes Balázs kormánybiztos irányítja. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban részletesen beszélt a várható létesítményről. Közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető, több funkciót betöltő épületre van szükség.

A 20 022 fős aréna lesz Magyarország legnagyobb sportcsarnoka, nagyobb lesz a 2003-ban épült, 12 500 néző befogadására alkalmas Papp László Budapest Sportarénánál is. A közép-európai régióban is az egyik legnagyobb csarnok lesz. A környező országok közül csak a zágrábi arénában fér el több néző, 24 ezer fő, a belgrádi sportcsarnokba 20 ezer szurkoló jut helyhez, a 2004-ben épült prágai csarnok 18 960 néző befogadására alkalmas, a bécsi Wiener Stadthalléba 16 ezeren férnek be, az új krakkói aréna befogadóképessége 15 300 fő. Az európai sportcsarnokokat összesítő lista első helyén a 25 ezer fős bakui Crystal Hall található.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Új sportcsarnokot kap Budapest
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018