eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Madar Dávid/MVLSZ

Kovács Zoltán: építjük a jövőt, de gyors eredményeket is szeretnénk a vízilabdában

A Magyar Vízilabda Szövetség új vezetésének főbb céljai között van, hogy az idei júniusi női világliga szuperdöntő és a 2020-as Európa-bajnokság után korosztályos világeseményeket rendezhessen - hangsúlyozta Kovács Zoltán, a szervezet új főtitkára.

Sokat kaptam a vízilabdától, és szeretnék ebből visszaadni – mondta az InfoRádiónak Kovács Zoltán, aki február vége óta főtitkárként dolgozik a Magyar Vízilabda Szövetségben. A 44 éves sportvezető játékosként kétszeres Európa-bajnok volt.

„Több mint hétezer igazolt sportoló vízilabdázik nagyjából 140 tagszervezetben. Az a cél, hogy ezek a játékosok azt az örömet és azt sok értéket megkaphassák, amit mi is, és még többet, még eredményesebb pályafutást, megbecsülést, szeretetet, amit a vízilabdás közeg nyújthat” - fejtette ki.

Az új főtitkár úgy vélekedett:

jó szintről indul a sportág, de van még, amit tovább lehet fejleszteni.

A tervek között kiemelt hangsúllyal szerepel az utánpótlás-nevelés, és ennek a munkának elkezdődtek az első részei: megújították a korosztályos válogatottak felépítését, a versenyeztetést, az edzői rendszert.

„Benedek Tibor vezetésével precíz, tudományos munka kezdődött el,

egymásra épülő rendszerben a korosztályok között. Ez aztán a női szakágban is elindult” - mondta Kovács Zoltán, aki szerint néhány év kell, amíg ez a munka beérik.

A főtitkár közölte: emellett vannak olyan intézkedések, amelyek már az idei világversenyeken a magyarok csapatoknál láthatóak lesznek.

„Építjük a jövőt, de a saját türelmetlenségünk és igényességünk miatt szeretnénk, hogy gyors eredmények is legyenek” - nyilatkozta.

Arról is beszélt, hogy a Testnevelési Egyetemmel együttműködési szerződést kötöttek, az intézményben magasfokú sporttudományi képzésben-kutatásban lehet részt venni. Kiemelte: a felnőttválogatottak megkapnak minden támogatást,

náluk az olimpiai kvóta megszerzése a cél.

A következő időszakban több rangos esemény is lesz Magyarországon. Június 4-7. között a női világliga szuperdöntőjét Budapesten rendezik, aztán jövő januárban az Európa-bajnokság is itthon lesz. Ezen kívül utánpótlás-világversenyek megrendezésére is pályázik a szövetség – mondta el Kovács Zoltán főtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×