eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

FTC: háromgólos FTC-győzelem és továbbjutás

Háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros a női Bajnokok Ligájában, a csoportkör hétvégi hazai mérkőzésén a Thüringer HC ellen, és harmadik sikerével már továbbjutott négyeséből.

Az előző idényben BL-negyeddöntős FTC Dabason fogadta a német együttest, amelyet két héttel korábban vendégként 29-25-re legyőzött.

Az elejétől kezdve felváltva vezettek a csapatok, nagyobb előnyre azonban egyik sem tudott szert tenni - egészen az első félidő végéig, amikor is előbb két, majd három góllal is meglépett a vendégegyüttes (10-13). Ehhez a hazaiak "partnersége" is kellett: az FTC puhább védekezésével és pontatlan támadásaival segített abban, hogy a németek elhúzzanak. A szünet előtt aztán észbe kapott a zöld-fehér csapat, hatékonyabb kézilabdát mutatva be egygólnyira felzárkózott a pihenő előtt (13-14).

A második harminc percben sem akart változni a játék képe: egy-két góllal a vendégek álltak jobban, illetve olykor az FTC beérte riválisát, de döntetlennél rendre megint a németek voltak előbb eredményesek. A félidő közepe táján vette át a vezetést a Ferencváros (20-19), ám egészen az 52. percig sikerrel kapaszkodtak a németek, akik nagy szívvel küzdöttek, s tartani tudták a lépést a fáradtnak tetsző hazaiakkal. Ekkor azonban megrázta magát a vendéglátó együttes, Kovacsics Anikó duplájával 25-23-ra ellépett, s már nem engedte ki kezéből a mérkőzést. A vége 28-25-ös FTC-győzelem, minek köszönhetően meglett a továbbjutás is a csoportból.

Női Bajnokok Ligája, 4. forduló, C csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC (német) 28-25 (13-14)

A magyar góldobók: Pena 6, Lukács 5, Jovanovic 4, Kovacsics 3, Van der Heijden 3, Schatzl 1, Szucsánszki 1, Mészáros 1, Márton 1, Snelder 1, Háfra 1, Faluvégi 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×