eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

El Clásico: Real Madrid-Barcelona 0-4

A Barcelona, noha a mérkőzés nagyobb részében Lionel Messi nélkül játszott, Luis Suárez és Neymar vezérletével mind a két félidőben két-két gólt szerezve kiütötte a Real Madridot a Bernabéuban. Az egyébként jól védő Keylor Navas több gólt kapott, mint eddigi tíz őszi bajnokiján. Hasonlóan jó teljesítményt nyújtott a másik oldalon Claudio Bravo, a katalánok kapusa is. Ugyan akadtak a hazaiaknak is helyzetei, de legalább akkora különbség volt a két csapat között, mint amennyit az eredmény mutat.

Luis Enrique (s vélhetően maga Lionel Messi) úgy döntött, hogy a négyszeres aranylabdás nem kerül be a barcelona kezdőcsapatába az El Clásicón. Minden más "kétséges" vállalta a játékot. 

Az összeállítások. Real Madrid: Navas - Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Rodriguez - Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema. Cserék: Pepe, Casilla, Casemiro, Carvajal, Kovacic, Jese, Isco.

Barcelona: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto - Suarez, Neymar. Cserék: Ter Stegen, Messi, El Haddadi, Ramirez, Adriano, Vermaelen, Mathieu.
A mérkőzés előtt a nézők és a játékosok tisztelegtek a múlt pénteki, párizsi terrorakciók áldozatainak emléke előtt. A marca szerint világszerte 600 millióan nézik a találkozót, köztük - tegyük mi hozzá - néhány százezren Magyarországon is. Mennyivel más immár ilyen megállapítást tenni: a papírforma szerint a pályára lépett 22 játékosból 14 ott lesz majd a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar csapat társaságában, hat ország valamelyikének képviseletében. 
Suárez előkészítése után Neymar szorongatott helyzetből a kapu fölé lőtt. 
Vezet a Barcelona a 11. percben. Miközben a madridi szurkolók Piquét fütyülték, Sergi Roberto kiváló labdát adott Luis Suáreznek, az uruguayi pedig higgadtan a sarokba lőtt. Keylor Navas 885 perc után kapott ismét gólt a Bernabéuban. Real Madrid-Barcelona 0-1
Rakitic lövése, majd a meddő mözényfölény is jelezte, továbbra is a barcelona uralja a játékot. A 25. percben Sergi Roberto nagy helyzetből tüzelt a kapu fölé. 
A Kisfőnök nélkül folytatja a Barcelona. Javier Mascherano megsérült, Jeremy Mathieu állt be. 
A Madrid eddigi legjobb kísérlete: James Rodriguez lövését Claudio Bravo vetődve védte. 
Raphael Varane mentett Suárez elől. 
Daniel Alves sárga lapot kapott Ronaldo feltartásáért. A portugál könyökkel ütött, ő megúszta. 
A 39. percben Sergio Ramos bennragadt, Neymar kilépett és Navas karja alatt belőtte a második Barcelona-gólt. Messi sérülése óta csak Suárez és Neymar szerzett bajnoki gólt a piros-kékeknél, összesen immár 19-et. Real Madrid-Barcelona 0-2.
Suárez, Neymar, Suárez volt a labda útja, Marcelo a gólvonalon mentett.
A vártnál sokkal simább volt barcelonai szempontból az első félidő. Az egyik nézőpont szerint a Barcelona egy Messinyi előnyt is adhatott a Madridnak. A másik szerint Neymar és Suárez még jobban játszik, mint akkor, amikor az argentin is a pályán. 
Rafa Benítez nem cserélt a szünetben, a jelek szerint elégedett a látottakkal...
Marcelo előretört, nem passzolt, hanem lőtt - az oldalhálóba. 
James lövését bravúrral védte Bravo. 
Sergio Ramos szabálytalansága után 20 méterről lőhet szabadot a Barcelona. Neymar lövését Navas szépen védte. 
Neymar kiváló passzával (talpalta a háta mögé a labdát!) Iniesta helyzetbe került, s védhetetlenül vágta fel a labdát a bal felsőbe. Real Madrid-Barcelona 0-3.
James helyére Isco állt. 
Lionel Messi 56 nap után újra a pályán. Rakitic ment le. 
Dani Carvajal váltotta Marcelót. 
A 68. percben került Cristiano Ronalo először helyzetbe, mégpedig Bale érdeméből. A portugál emelt, de Bravo remekül védett. 
Suárez gólpasszt kapott Lionel Messitől, s már 4-0 a katalánoknak. Keylor Navas több gólt kapott 75 perc alatt, mint az idény eddigi tíz bajnoki meccsén. (A többin nem ő védett.)
Benzema fejesét Bravo látványosan védte. 
Isco térden rúgta Neymart, pirosat kapott. 
Bravo újabb parádéja, Ronaldo tízméteres fejesét védte. 

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×