eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bajnokok Ligája - A Barcelona nem nyugszik bele büntetésébe

A Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona nem fogadja el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kiszabott 40 ezer eurós bírságot, s ha kell ez Európai Emberi Jogok Bíróságához fordul igazáért.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a spanyol élvonalban is aranyérmes klubot szurkolói miatt büntette meg, mivel a drukkerek katalán zászlókat lobogtattak a Bayer Leverkusen elleni szeptemberi BL-mérkőzésen. A kontinentális szövetség a Barcelonát az UEFA-szabályzat 16-os pontjának megsértésében találta vétkesnek, amely tiltja a stadionokban a sporteseményekhez nem tartozó gesztusokat és megnyilvánulásokat, az oda nem való tárgyak bevitelét, különösen, ha azok politikai, ideológiai vagy vallási értelemben sértőek vagy provokatívak.

"Fellebbezünk az UEFA-nál, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, s ha kell, akkor ez emberi jogok strasbourgi bíróságánál" - jelentette ki határozottan Jordi Mestre, a Barcelona alelnöke. - "Mindenben követjük az UEFA eljárási rendjét, nem fogunk háborút kezdeni a szövetséggel, de megvédjük a klub érdekeit. Soha sem fogjuk hagyni, hogy korlátozzák az emberek jogát a véleménynyilvánítás szabadságához."

Az FC Barcelonát másodjára büntették meg hasonló okokból, ugyanis a júniusi BL-döntő után 30 ezer eurót kellett fizetnie, miután szurkolói katalán zászlókat lobogtattak és függetlenségi rigmusokat kiabáltak a berlini mérkőzés alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×