Inforádió

Meghallgatom Élő adás

OSC: Hatékony támadójáték a siker kulcsa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OSC férfi vízilabda-csapata szombaton a román Nagyvárad csapatát fogadja a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján, az első meccsen az újbudai együttes 9-7-re győzött. Vincze Balázs vezetőedző abban bízik, hogy csapata tanult a múlt hétvégi debreceni bajnoki vereségből és Nagyvárad ellen magabiztosan jut tovább.

"Nézzük a pozitív oldalát, vagyis azt, hogy milyen hozadéka lehet ennek a vereségnek. Egy héttel ilyen fontos mérkőzés előtt, mint amilyen a Nagyvárad elleni, Bajnokok Ligája főtáblájáért történő visszavágó, mindenképpen ébresztővel szolgált mindannyiunk részére" - mondta Vincze Balázs, az OSC férfi vízilabda-csapata vezetőedzője.

"Ennek megfelelően kezdtük és folytattuk a munkánkat ezen a héten. Nem egyszerű dolog, videózás is volt a programban, minden adott ahhoz, hogy fel tudjunk készülni a Nagyvárad elleni nagyon fontos mérkőzésre" - tette hozzá a vezetőedző.

Mint elmondta, a Nagyvárad nagyon masszív, jó játékosokból összerakott csapat, amelynek kapusa Pietlovic, a szerb válogatott játékosa. Õ masszív alapot nyújt a védelmüknek. Ha a játékosok meg tudják verni a nagyrészt román játékosokból álló csapatot, akkor - ahogy korábban is tették már néhányszor - túljárhatnak Pietlovic eszén és kiszolgáltatott helyzetbe hozhatják.

"A cél az, hogy hatékonyabb támadójátékot nyújtsunk, mint ahogy azt a hétvégén tettük a Debrecen ellen. Ez megadhatja a siker kulcsát" - hangsúlyozta Vincze Balázs.

A vezetőedző az akcióban történt védekezéssel többé-kevésbé elégedett volt, de a hátrányos védekezés szerinte kudarcot vallott, hiszen nyolcból hat emberelőnyt belőtt a Debrecen.

"Ha ezt összehasonlítjuk a 12-ből 1-es adattal, amelyet a Nagyvárad ellen játszottunk Nagyváradon, akkor láthatjuk, hogy mi volt az a rés, amin keresztül a Debrecen eredményesen megtámadott és gyakorlatilag lefektetett minket a padlóra" - mondta az OSC vezetőedzője.

Hanganyag: Szabó Gergõ