eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rajtol a csonka szezon

Gyakorlatilag változatlan összetételű keretének köszönhetően címvédésre készül a Los Angeles Kings az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelynek 2012/13-as csonka szezonja szombaton rajtol, miután a klubtulajdonosok és a hokisok lezárták közel négy hónapig tartó bérvitájukat.

A Kings az előző alapszakaszt a nyugati főcsoport utolsó, azaz nyolcadik helyén zárta, a rájátszásban azonban könnyedén jutott túl mind a négy riválisán, és lett története során először Stanley Kupa-győztes.

Kihívója lehet ugyancsak nyugatról a Sedin ikrek fémjelezte Vancouver Canucks, valamint a Detroit Red Wings. Utóbbi gárdát már nem erősíti minden idők egyik legjobb hátvédje, a nyáron visszavonult svéd Nicklas Lidström. Keleten a Pittsburgh Penguinst sztárduója, az orosz Jevgenyij Malkin és a kanadai Sidney Crosby repítheti, de roppant erős az előző évadban főcsoportfináléig jutott New York Rangers is, amely a holtidényben megszerezte a korábbi gólkirály Rick Nash-t.

Az elhúzódó bérvita miatt az is kérdéses volt, hogy megtartják-e egyáltalán a szezont, végül sikerült megállapodni. Ám így is elmaradt a január elsejei hagyományos nyitott pályás derbi, a Winter Classic, valamint az All Star-gála.

Az idénykurtítás azt jelenti, hogy a csapatok a megszokott 82 helyett 48 mérkőzést játszanak az alapszakaszban, ezt 99 nap alatt tudják le. Mind a harminc gárda csak saját főcsoportbeliekkel mérkőzik. A rájátszásban nem lesz változás, keletről és nyugatról is a legjobb nyolc-nyolc jut be. A Stanley Kupát legkésőbb június 28-án adják át.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×