Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rajtol a csonka szezon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyakorlatilag változatlan összetételű keretének köszönhetően címvédésre készül a Los Angeles Kings az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelynek 2012/13-as csonka szezonja szombaton rajtol, miután a klubtulajdonosok és a hokisok lezárták közel négy hónapig tartó bérvitájukat.

A Kings az előző alapszakaszt a nyugati főcsoport utolsó, azaz nyolcadik helyén zárta, a rájátszásban azonban könnyedén jutott túl mind a négy riválisán, és lett története során először Stanley Kupa-győztes.

Kihívója lehet ugyancsak nyugatról a Sedin ikrek fémjelezte Vancouver Canucks, valamint a Detroit Red Wings. Utóbbi gárdát már nem erősíti minden idők egyik legjobb hátvédje, a nyáron visszavonult svéd Nicklas Lidström. Keleten a Pittsburgh Penguinst sztárduója, az orosz Jevgenyij Malkin és a kanadai Sidney Crosby repítheti, de roppant erős az előző évadban főcsoportfináléig jutott New York Rangers is, amely a holtidényben megszerezte a korábbi gólkirály Rick Nash-t.

Az elhúzódó bérvita miatt az is kérdéses volt, hogy megtartják-e egyáltalán a szezont, végül sikerült megállapodni. Ám így is elmaradt a január elsejei hagyományos nyitott pályás derbi, a Winter Classic, valamint az All Star-gála.

Az idénykurtítás azt jelenti, hogy a csapatok a megszokott 82 helyett 48 mérkőzést játszanak az alapszakaszban, ezt 99 nap alatt tudják le. Mind a harminc gárda csak saját főcsoportbeliekkel mérkőzik. A rájátszásban nem lesz változás, keletről és nyugatról is a legjobb nyolc-nyolc jut be. A Stanley Kupát legkésőbb június 28-án adják át.