Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mit mondtak a magyar pólósok a vereség után?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar vízilabda-válogatott tagjai szomorúan, s ugyanakkor sportemberhez méltóan nyilatkozat az olaszok elleni vereség után. A 9-11 után eldőlt, nem fogja ismét megvédeni olimpiai elsőségét a csapat.
Benedek Tibor másodedző:

"Amit ez a csapat az utóbbi 12 évben felmutatott, feljogosít bennünket arra, hogy sajnos egy ilyen vereséggel elmondhassuk: véget ért egy álom. Itt nem tudjuk bebizonyítani, hogy a legjobbak közé tartozunk. A játékosok ezzel együtt büszkék lehetnek arra, amit elértek eddigi pályafutásuk során. Van még két mérkőzésünk, fel kell állnunk ebből a helyzetből is, mert ez tényleg egy aranycsapat. Az olaszok akarata érvényesült, hiszen meg tudták akadályozni a kontráinkat, kapusuk pedig nagyon jól védett, ráadásul még sok emberelőnyt is kaptak."

Kásás Tamás: "Most még fogalmam sincs, miért így alakult így, miért nem ment igazán a játék nekünk. Pedig kihevertük a nyitómeccset, kikászálódtunk abból a sokkból, amit a szerbek elleni súlyos vereség okozott, akik borzasztóan lejátszottak bennünket. Utána sok beszélgetéssel is segítve összekaptuk magunkat, felrázódott a társaság, egyre koncentráltabban teljesítettünk, és az amerikaiak elleni meccsre már egész jól felhoztuk magunkat. Ma azonban hiányzott belőlünk a kellő energia, ami viszont az olaszokban megvolt."

Szécsi Zoltán: "Nagyon akartunk, mindenkit a jó szándék vezérelt, azonban a vízben ez káoszba torkollott."

Szivós Márton: "Nem tudok mit mondani, egyszerűen nem jön ki belőlem semmi, csak fájdalmat érzek és szomorúságot."

Varga Dénes: "Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Jobbak nem voltunk, nem érdemeltünk győzelmet, hiába vagyunk papíron jobbak. Egy világ dőlt össze bennem."

Kiss Gergő: "Az a tíz aranyérem, amit együtt nyertünk, fantasztikus élmény volt. Az utolsó négy év nem sikerült jól. A három olimpiai arannyal sporttörténelmet írtunk, de mi a negyediket is akartuk. Ez a meccs a védekezésen csúszott el, sok átlövés gólt kaptunk. Nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget."

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Az elején esélyünk volt olyan mederbe terelni a mérkőzést, ami egy latin csapat ellen kedvező. De elveszítettük a biztonságunkat hátul, vérszemet kaptak, mi hoztuk fel őket. Ez a magyar válogatott már bizonyos szituációkat nem bír el, nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt. Nem voltunk annyira magabiztosak, hogy ne merjenek szórakozni velünk. Nem tudtunk lábra kapni. Sajnálom azokat a játékosokat, akik az előző három sikernek nem voltak részesei. Készülünk az ausztrálok ellen."