Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Befejezték a magyarok szereplésüket a téli olimpián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lesz magyar érdekeltség vasárnap, a vancouveri téli olimpia utolsó versenynapján, amikor is két számban hirdetnek végeredményt.

A sífutók befejező programjaként a férfiak 50 km-es, tömegrajtos, klasszikus stílusú viadalát rendezik meg budapesti idő szerint 18:30 órától, s ezt követi - még a hétfő hajnali fél háromkor rajtoló záróünnepség előtt - a férfi jégkorongtorna döntője.

A 21:15-re kiírt fináléban a házigazdák és az amerikai kontinens hokirajongóinak nagy örömére Kanada és az Egyesült Államok legjobbjai csapnak össze. Az ütközet végkimenetele megjósolhatatlan, bármelyik együttes nyerhet, legfeljebb az szolgálhat valamelyest kapaszkodóul, hogy a csoportküzdelmek során a déli szomszéd gárdája 5-3-ra verte a vendéglátók nemzeti csapatát.

A finálé - és a maratoni sífutás - eredménye sem változtat már azon a tényen, hogy a XXI. téli olimpia az aranyak alapján rangsoroló éremtáblázatán Kanada végez az élen, csak az a kérdés, hogy mekkora előnnyel.

A vendéglátók ugyanis a befejező két szám előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a 13 aranyukkal, amihez még 7 ezüst és 3 bronz is társul. A dobogón - 86-ból 84 versenyszám után - Németország a második (10, 12, 7), s az Egyesült Államok a harmadik (9, 14, 13), vagyis itt még előfordulhat helycsere.

A magyarok közül ötödik lett a női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó, hatodik pedig Huszár Erika a szakág 1500 méteres versenyében. A legjobb tíz közé került Heidum Bernadett is, 1000 méteren. A magyar küldöttség (s ezen belül a rövidpályás gyorskorcsolyázó csapat) majdnem megismételte 2006-os, torinói szereplését, amikor egy negyedik és egy ötödik helyezést szerzett.