eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Bizonytalan a magyar-portugál meccs sorsa

Egy héttel a magyar-portugál labdarúgó vb-selejtező előtt még nem tudni, hogy az RTL Klub élőben vagy csak felvételről közvetíti a mérkőzést. A csatorna hamarosan dönt, és tisztában vannak azzal, hogy valakinek mindenképpen csalódást okoznak. Közben bejelentették, hogy az országos kereskedelmi adó és a Sportklub megszerezte négy csapatsport hazai és nemzetközi eseményeinek közvetítési jogát.

Továbbra sem tudni, hogy élőben vagy csak felvételről láthatják-e a nézők a jövő szerdai Magyarország-Portugália labdarúgó világbajnoki selejtezőt. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre azt mondta, a csatorna még nem döntötte el, hogy az eredeti kezdési időpontban, azaz 20:45-től, vagy csak 45 perccel később, csúsztatva, a Barátok közt című sorozat után közvetíti a sorsdöntő, nagy érdeklődésre számot tartó találkozót.

A műsorújságokba az került, hogy a közvetítés 21:30-kor kezdődik, ám ezen még változtathat a kereskedelmi televízió - közölte Rényi Ádám. Arra nem tudott választ adni, hogy mikorra döntenek az ügyben, és arra sem, hogy befolyásolja-e a csatorna vezetőit a szombati, svédek elleni mérkőzés eredménye.

A kommunikációs igazgató szerint valakinek mindenképpen csalódást okoz a csatorna: vagy azoknak, akik a labdarúgást szeretik, és a válogatott mérkőzését néznék, vagy azoknak, akik a Berényi-család életét szeretnék követni a népszerű sorozatban. Hozzátette: az MLSZ ultimátuma kellemetlenül érintette a csatornát.

Csapatsportokkal erősítenek

Bár a szerdai vb-selejtező közvetítésének időpontja még bizonytalan, az már eldőlt, hogy az RTL Klub és az országos kereskedelmi televízió közeli SportKlub megállapodott négy népszerű csapatsport, a kosárlabda, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong, valamint az ökölvívás hazai képviselőivel a közvetítési jogokról.

Õsztől minden vasárnap és esetenként pénteken férfi és női kézilabda bajnoki meccseket sugároz a SportKlub, emellett magazinműsor is foglalkozik a sportággal. A csatorna közvetíti a Magyar Kupa, az EHF-kupa és a KEK-meccseit, valamint a válogatott találkozóit is, egyes meccsek - vélhetően a döntők - pedig az RTL Klubon lesznek láthatók. A kézilabda Bajnokok Ligája találkozóit továbbra is a Viasat3 sugározza, míg a nemzetközi viadalokra eddig a Sport TV-nek volt szerződése.

Sinka László, a kézilabda-szövetség vezetője azt mondta: a szervezethez három ajánlat érkezett, ezek közül az RTL-é volt a legjobb, a legelegánsabb és a legbiztonságosabb, így gyors megegyezés végén 5 éves szerződést kötöttek.

A Magyar Vízilabda-szövetség 2012 végéig állapodott meg a SportKlubbal és az RTL-lel a közvetítésekről. A sportcsatorna hétfőnként fog pólómeccseket sugározni a férfi bajnokságból, és a hazai rendezésű nemzetközi válogatott tornák is ezen a csatornán lesznek láthatóak, bizonyos mérkőzéseket pedig az RTL közvetít majd.

A sportadó a férfi és női kosárlabda-bajnokságból is műsorára tűz meccseket, valamint a gálákat és a Szuperkupa-döntőt is ez a csatorna közvetíti. Szintén megállapodtak az Alba Volán jégkorong-csapatával, így a fehérvári egyesület osztrák bajnoki meccseit a következő három évben a SportKlubon lehet nézni

A profi boksz eddig is szerepelt a csatorna műsorán, ezentúl pedig a sportág amatőr ágának hazai eseményei is megjelennek a képernyőn. Évente legalább öt rendezvényt közvetít a SportKlub, és magazinműsor is készül az ökölvívásról - mondta Kovács István tiszteletbeli elnök.

Az RTL-hez közeli sportcsatorna a nyáron lemaradt a labdarúgó NB I-es meccsekért folyó csatában, valamint elveszítette a német és a spanyol bajnokság közvetítési jogát, de futball így is marad a képernyőn: az orosz, az argentin, a belga, az osztrák és a brazil pontvadászat mellett az Olasz Kupa és az FA-kupa meccsei lesznek láthatók az adón.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×