eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Visszatért az élre a McLaren?

A McLaren-Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén. A tavalyi győztes mögött második helyen a Williams-Toyota német pilótája, Nico Rosberg, a harmadikon a címvédő angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) zárta a gyakorlást.

A világbajnoki pontversenyt vezető angol Jenson Button (Brawn-Mercedes) a 10. lett. Fő riválisai közül az ausztrál Mark Webber (Red Bull-Renault) a 4., a brazil Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) a 13., a német Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) a 15. lett.

A Ferrari pilótái a középmezőny elején zártak: a finn Kimi Räikkönen a 7., a brazil Felipe Massa a 8. idővel.

Napos, de szokatlanul szeles időben teljesítették a csapatok az első gyakorlást, amelyen - ahogyan az várható is volt - az újonc Jaime Alguersuari bizonyult a legaktívabbnak. A 19 éves spanyol tehetséget többen is bírálták tapasztalatlansága miatt, Massa a kiégéstől is félti, csapata viszont nem helyez rá nyomást, egyelőre csak tanulnia kell.

Bőven van mit, hiszen a tilalom miatt még tesztelésre sem volt lehetősége a versenyhétvége előtt, és a mogyoródi pályán még nem rá kell éreznie az ívekre, egyszer pedig lefullasztotta a Ferrari-motort a bokszutcában.

Más kérdés, hogy nagy igyekezetében a tavalyi futamon sokáig vezető Massa és a finn Kimi Raikkönen is többször elhagyta a pályát, fél órával az edzés vége előtt nagy szerencséje volt, hogy a brazil a csúszós füvön nagy nehezen egyenesbe tudta hozni a Ferrarit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×