eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rafael Benítez az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián járt

Egynapos villámlátogatásra érkezett csütörtökön Magyarországra Rafael Benítez, a Liverpool vezetőedzője, hogy megnézze az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián zajló munkát.

A spanyol szakembert előbb körbevezették a létesítményben, majd kilátogatott egy edzésre, ahol rövid beszédében elmondta a játékosoknak, hogy nagyszerű szakemberek kezében vannak, és ugyanolyan gyakorlatokat végeznek, amilyeneket a Liverpool futballistái. Hozzátette, hogy dolgozzanak keményen, mert az angol klub figyeli a fejlődésüket, és akár lehetőséghez is juthatnak a Vörösöknél.

"Minden igényt kielégít ez az intézmény, nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A szakemberek is kitűnő munkát végeznek, és örülök, hogy erről személyesen is meggyőződhettem" - mondta Benítez.

Az akadémia egykori növendékei közül Németh Krisztián csatár és Gulácsi Péter már jó ideje a szigetországi együttesnél készül, jelenleg pedig öt játékos tölt kint egy hetet.

"A Liverpool többször ideküldi a szakembereit, hogy információt gyűjtsenek. Név szerint kérték, hogy ezt az öt játékost nézhessék meg személyesen. A Liverpoollal 2007-ben kötött hároméves együttműködési megállapodást hamarosan kettővel meghosszabbítjuk, mert mindkét fél elégedett az eddigi munkával" - mondta Tamási Zsolt, az akadémia szakmai igazgatója.

Benítez Gulácsiról és Némethről azt mondta, hogy hosszú távon számol velük, s mindkét labdarúgót nagyon tehetségesnek tartja. A hálóőr szerinte minden bizonnyal ebben az idényben is a Liverpoolnál marad, a csatár viszont nem biztos, mert ezt jelentősen befolyásolja, hogy mely támadók kerülnek a nagycsapat keretébe. Hozzátette, minden ilyen esetben a játékos érdekeit nézik, hogy mi szolgálja legjobban a fejlődését, így nem kizárt Németh esetleges kölcsönadása sem.

Az együttesével négy éve Bajnokok Ligáját nyert szakember ugyanakkor nem kívánt semmit elárulni a csapat átigazolásairól, mint ahogy kitért a Real Madrid nagybevásárlását firtató kérdés elől is.

Azt ugyanakkor elárulta, hogy mit mondott a 2005-ös BL-döntő szünetében, amikor 3-0-ra a Milan vezetett: "Nincs veszítenivalónk, így felszabadultan játszhatunk a közönségünkért, amely ide is elkísért bennünket. Próbáljunk meg egy gólt szerezni, és akkor talán még van remény".

A találkozót végül 3-3-as döntetlen után büntetőkkel a Liverpool nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×