eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hamilton győzött, a Ferrari leégett

A McLaren-Mercedes angol pilótája, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A második helyen a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber), a harmadikon a szintén Nico Rosberg (Williams-Toyota) ért célba. Keke Rosberg fia most először állhatott fel a dobogóra ebben a sorozatban.

A negyediken a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, az ötödiken a finn Heikki Kovalainen végzett.

Hatodikként a brazil Rubens Barrichellót intették le, de a Honda versenyzőjét utólag kizárták, mert a kaotikus verseny hajrájában annak ellenére hajtott ki a bokszutcából, hogy a jelzőlámpa pirosat mutatott. A hatodik helyért járó három pontot így a japán Kazuki Nakadzsima örökölte meg.

Hetediknek a francia Sebastien Bourdaist könyvelték el, pedig a Torro Rosso pilótája műszaki hiba miatt már nem ért célba.

A szezon előtt favoritnak kikiáltott Ferrari csetlett-botlott: a brazil Felipe Massa és a címvédő finn Kimi Raikkönen is feladta a versenyt egyaránt műszaki hiba miatt. Massa már a rajt utáni első kanyarban kipördült, míg Raikkönen egy előzési kísérletnél csúnyán kisodródott a kavicságyba, később pedig megpördült. A finn - Barrichello kizárása után - a nyolcadik lett, így egy pontot kapott.

A versenyen számos baleset volt, a biztonsági autót többször is beküldték, a McLaren minden bizonnyal ezért maradt le a kettős győzelemről.

A pilóták pontversenyét természetesen Hamilton vezeti, a konstruktőröknél pedig a 14 pontos McLaren áll az élen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×