Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Botrányba fulladt a Fradi szlovákiai edzőmeccse

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Botrányba fulladt a Ferencváros labdarúgóinak szlovákiai, dunaszerdahelyi edzőmérkőzése. A Fradi-szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt a játékvezető 12 perccel a befejezés előtt lefújta a meccset.

Szinte minden szlovákiai napilap beszámol a dunaszerdahelyi stadion edzőpályáján történtekről.

A pozsonyi Artmedia elleni előkészületi meccsre a vendégeket több száz szurkoló is elkísérte, akikhez csatlakoztak a zöld-fehérek dél-szlovákiai hívei is.

A több mint 1.500 drukker állva szurkolt, mivel a műfüves játéktér mellett sem lelátók, sem padok nincsenek.

Az első 45 perc viszonylag nyugodt légkörben zajlott, ám a szünet után eldurvult a küzdelem.

Szemtanúk szerint a hazai játékvezető ítéletei gyakran a Fradit sújtották, a szurkolók egyre hangosabb tiltakoztak. Kétgólos hazai vezetésnél mindkét oldalon egyre több volt a durva belemenés, és a többszöri játékvezetői figyelmeztetés sem segített.

A légkör egyre feszültebbé vált, majd egy vitatható játékvezetői ítélet után a Fradi-drukkerek betódultak a pályára, és állítólag megtámadták az egyik szlovák játékost. A játékvezető emiatt idő előtt lefújta az összecsapást.

A hazai csapat másodedzője szerint a Fradi játékképességben elmaradt a hazaiak mögött, ezért durván játszott. Csank János, a vendégek edzője az Új Szónak nyilatkozva egyetértett azzal, hogy a játékvezető idő előtt véget vetett a küzdelemnek, mert szerinte még sokkal rosszabb dolgok történhettek volna.

Petr Kaspar, a pozsonyi csapat vezetője szűkszavúan csupán annyit mondott, hogy először játszottak előkészületi meccset a Fradi ellen, de valószínűleg utoljára is.