eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Ördögi" terv az angol rangadó közvetítésére

Bár az angol labdarúgásban megszokott, hogy ünnepnapokon sem pihennek a futballisták, az egyik televíziós csatorna meglehetősen bizarr tervvel állt elő. A Premier League mérkőzéseinek közvetítéseit részben birtokló Setanta csatorna azt akarta, hogy december 24-én, vagyis szenteste rendezzék a Manchester United-Everton találkozót.

Az angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés eredeti időpontja december 22. volt, ám a csatorna a nagyobb nézettség és a nagyobb reklámbevétel miatt szándékozott módosítani ezen.

Az ötleten felháborodott a Manchester United és a városi rendőrség is, így sikerült megtorpedózni a barátságtalan tervet.

"Ez egy rémálomszerű ötlet volt, amit sikerült gyorsan meghiúsítani" - mondta egy rendőrségi alkalmazott.

Az illetékes kifejtette: logisztikai káoszt okozott volna, ha a szokásos karácsonyi torlódáson túl még szurkolók lepik el a várost. A két város és a két klub közötti rivalizálást is tekintve ez katasztrófát okozhatott volna - tette hozzá.

"A televíziós társaságok mindig is a sikeres csapatok mérkőzéseit akarják közvetíti főműsoridőben. Ezért nem is lehet őket okolni, hiszen rengeteg pénzt költöttek a jogokra. A pénz az összes egyesület számára fontos. De ha egyszer kezet rázol az ördöggel, el kell fogadnod, hogy ők irányítanak" - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője.

A bajnoki összecsapást végül december 23-án délután egy órától rendezik, így a futballisták a pálya helyett családi körben ünnepelhetnek.

A Setanta idén nyáron szerezte meg a mérkőzések közvetítésének jogát - felesben a korábbi tulajdonos Sky Sports csatornával. Az ír kézben lévő csatorna 392 millió fontot fizetett, és szezononként 46 mérkőzést közvetíthet az angol ligából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×