Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még a nap is kisütött a vébé nyitómérkőzésének helyszínén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Münchenben a ragyogó napsütés és a 20 fok körüli kora nyári meleg optimális feltételeket biztosít a 18. labdarúgó világbajnokság péntek délutáni megnyitójához. A német - costa rica-i mérkőzést Horst Köhler államfő nyitja meg, de a stadionban jelen lesz Angela Merkel kancellár és öt minisztere is. A nyitómérkőzésre ugyan valamennyi jegy elkelt, de a stadion környékén máris feltűntek a zugárusok, akik óriási felárral kínálnak belépőt.

A bajor főváros Miasszonyunkról elnevezett Székesegyházában tartott ökumenikus istentisztelettel hivatalosan is kezdetét vette a július 9-ig tartó 18. labdarúgó világbajnokság - jelentette az InfoRádió müncheni tudósítója.

Délután a külön erre a célra épült müncheni Allianz-Aréna lefedett gyepén látványos ünnepség keretében Horst Köhler államfő méltatja a világraszóló sportesemény jelentőségét majd pontban 6 órakor a pályára lép a német és a costa rica-i válogatott.

A lelátón jelen lesz Angela Merkel kancellár is, aki kormánya valamennyi tagját kötelezte arra, hogy legalább egyszer megjelenjen a mérkőzéseknek otthont adó 12 stadion valamelyikében.

Főleg a női miniszterek ellenkeztek, de végül is Angela Merkel a diplomáciai előírásokra hivatkozva meggyőzte őket is, azzal érvelve, hogy a vébére látogató külföldi állam- illetve kormányfők csak német miniszterek kíséretében szurkolhatnak saját csapatuknak.

Becslések szerint a meccseket a helyszínen legalább egy millió külföldi és több, mint két millió német futballrajongó nézi meg, míg a német városok központjaiban kifeszített óriásvásznakon, valamint a tévé képernyőjén világszerte több mint egymilliárd szurkoló követi.

Úgy tűnik, még az időjárás is kedvez a vébének, ugyanis péntekre kisütött a nap és Münchenben a hőmérő higanyszála elszántan 20 fok körül állapodott meg.