eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még a nap is kisütött a vébé nyitómérkőzésének helyszínén

Münchenben a ragyogó napsütés és a 20 fok körüli kora nyári meleg optimális feltételeket biztosít a 18. labdarúgó világbajnokság péntek délutáni megnyitójához. A német - costa rica-imérkőzést Horst Köhler államfő nyitja meg, de a stadionban jelen lesz Angela Merkel kancellár és öt minisztere is. A nyitómérkőzésre ugyan valamennyi jegy elkelt, de a stadion környékén máris feltűntek a zugárusok, akik óriási felárral kínálnak belépőt.

A bajor főváros Miasszonyunkról elnevezett Székesegyházában tartott ökumenikus istentisztelettel hivatalosan is kezdetét vette a július 9-ig tartó 18. labdarúgó világbajnokság - jelentette az InfoRádió müncheni tudósítója.

Délután a külön erre a célra épült müncheni Allianz-Aréna lefedett gyepén látványos ünnepség keretében Horst Köhler államfő méltatja a világraszóló sportesemény jelentőségét majd pontban 6 órakor a pályára lép a német és a costa rica-i válogatott.

A lelátón jelen lesz Angela Merkel kancellár is, aki kormánya valamennyi tagját kötelezte arra, hogy legalább egyszer megjelenjen a mérkőzéseknek otthont adó 12 stadion valamelyikében.

Főleg a női miniszterek ellenkeztek, de végül is Angela Merkel a diplomáciai előírásokra hivatkozva meggyőzte őket is, azzal érvelve, hogy a vébére látogató külföldi állam- illetve kormányfők csak német miniszterek kíséretében szurkolhatnak saját csapatuknak.

Becslések szerint a meccseket a helyszínen legalább egy millió külföldi és több, mint két millió német futballrajongó nézi meg, míg a német városok központjaiban kifeszített óriásvásznakon, valamint a tévé képernyőjén világszerte több mint egymilliárd szurkoló követi.

Úgy tűnik, még az időjárás is kedvez a vébének, ugyanis péntekre kisütött a nap és Münchenben a hőmérő higanyszála elszántan 20 fok körül állapodott meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×