eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Egy milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el a néhai John Lennon gitárja. Forrás: X / Matt Higgins
Nyitókép: Forrás: X / Matt Higgins

Egy vagyont adtak a néhai John Lennon gitárjáért

Eladási rekordot döntött John Lennon 12 húros Hootenanny akusztikus gitárja, amelyet 2,3 millió fontért (egymilliárd forintért) vásárolt meg telefonos licitáló szerdán, a New York-i Hard Rock Caféban megrendezett árverésen.

Az egykori Beatles együttes eddig aukcióra bocsátott gitárjai közül a Lennon gitárjáért kifizetett összeg új rekordot állított fel.

Lennon a Beatles 1965-ös Help című albumának felvételén, és az azonos című filmben játszott az akusztikus hangszeren, amelyet az utóbbi ötven évben senki sem látott, és a közelmúltban egy ház padlásáról került elő.

A Julien's Aukciósház kétnapos árverését vezető David Goodman hangsúlyozta, hogy Lennon gitárja nemcsak zenetörténeti jelentősége miatt fontos, hanem azért is, mert a zenész halhatatlan hagyatékának szimbóluma.

A gitár a Beatles együttestől a skót gitároshoz, Gordon Wallerhez került, aki később együttese turnészervezőinek adta. Az évtizedeken át elveszettnek hitt gitárt egy költözés során találták meg, és elárverezése előtt felújították. Értékét 485-647 ezer font (220-295 millió forint) közé becsülték.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×