Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Disney-mese, romantika és Oscar-jelölt dráma - Heti mozipremierek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy új állatos Disney-mese, a Borat megformálójának új eszement vígjátéka, és két romantikus komédia is szerepel a heti mozipremierek között.

Zootropolis, egy emlősök uralta modern város a helyszíne a Disney legújabb családi animációs meséjének.

Judy Hopps, az idealista nyuszilány az első, aki helyet kap fajtájából a rendőrség kötelékében. Bár a kis rágcsálót először csak parkolóőrnek osztják be, az elszánt nyúl minden lehetőséget megragad rá, hogy bizonyítson, és mikor szembe találja magát sorozatban eltűnő állatok rejtélyével, egy szélhámos róka személyében talál magának váratlan társat.

A Zootropolis bemutatóját követően többségében kedvező kritikákat kapott a tengerentúlon, ami elsősorban a szép animációnak, a tanulságos, vicces és pergő cselekménynek szólt.

Jóval vegyesebb volt a fogadtatása Sasha Baron Cohen, a Borat, Ali G, Brüno és Diktátor megformálója új kémvígjátékának, ami Agyas és agyatlan címmel érkezett a mozikba. Norman Butcher egyszerű félnótás angol futballhuligán, aki mellől még gyermekkorában örökbe fogadták kisöccsét, Sebastiant. Mikor a két testvér újra találkozik, az öcskös már az MI6 kiképzett bérgyilkosa, akinek a félresikerült egymásra találás után csak idióta bátyja segíthet a világ megmentésében. A primitív poénokban bővelkedő filmben Sasha Baron Cohen mellett többek közt Mark Strong, Rebel Wilson, Penélope Cruz, Isla Fisher és Ian McShane is szerepet kapott.

Két romantikus vígjáték is debütál a héten a mozikban. Sarah Jessica Parker a Minden út Rómába vezet című filmben egyedülálló anyaként keresi lányával a boldogságot Toscanában, ahol belebotlik egy régi szerelmébe. Lánya azonban kimaradna a romantikus részekből és az olasz amorózó édesanyjával egy elkötött sportautón Róma felé veszi az irányt, a két szerelmes pedig kénytelen üldözőbe venni őket.

A Szívecskéim című klasszikus francia romantikus komédiában a félszeg, szürke Clément-ba beleszeret álmai színésznője, ám a boldogság ne tart sokáig, mivel egy diáklánnyal is összeszűrné a levet, és ezt nem is nagyon sikerül neki lepleznie.

Végezetül a héten mutatják be a mozik az Egy háború című dán drámát, amiben az afgán fronton harcoló dán katona emberei megmentése érdekében háborús bűnt követ el, miközben otthon felesége három gyermekével várja őt türelmetlenül haza. Ez a dráma képviselte Dániát a legjobb idegen nyelvű film kategóriában a vasárnapi Oscar-gálán.

Hanganyag: Oláh András