eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Menekülteket támogattak a Berlinale látogatói

A 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) látogatói 25 ezer eurót (7,8 millió forintot) adományoztak a Németországba érkező menekültek számára.

A filmfesztivál szervezői először fordultak adománygyűjtési felhívással a látogatókhoz, Berlinale segít mottóval egy menekülteket segítő tanácsadóközpont támogatására gyűjtöttek pénzt a vetítések helyszínein elhelyezett dobozokban.

A jótékonysági akció azonban nem fejeződött be, március végéig a betterplace.org adománygyűjtő honlapon még várják a felajánlásokat.

A vasárnap zárult Berlinale vetítéseire rekordszámú, 337 ezer jegyet vásároltak a nézők. A 11 napos szemlén 77 országból 436 filmet mutattak be.

A fesztivál fődíját, a legjobb versenyfilmnek járó Arany Medvét a zsűri Gianfranco Rosi olasz rendező Fuocoammare (Tűz a tengeren) című dokumentumfilmjének ítélte oda, amely az Észak-Afrikából az Európai Unióba átkelni igyekvő menekültek fő célpontját, Lampedusa szigetét mutatja be.

A vezető filmfesztiválok közül a társadalmi kérdésekre leginkább nyitott seregszemle szombat esti díjkiosztó ünnepségen Meryl Steep, zsűrielnök azt mondta: az európai menekültválságról szóló alkotás elsöprő erővel hatott a nemzetközi zsűrire és képviseli mindazt, amiről a Berlinalénak 2016 februárjában szólnia kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×