Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nemes Jeles cáfolja a német interjút

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nemes-Jeles László cáfolja, hogy valóban azt nyilatkozta volna egy német lapnak, hogy sok magyar újranyitná a koncentrációs táborokat.

Elsőként a Mandiner szemlézte a Jüdische Allgemeinében "Magyarország nem normális ország" címmel megjelent, Nemes Jeles Lászlóval, az Oscar-jelölt Saul fiának rendezőjével készített interjút, amelyben egyebek mellett az szerepel, hogy "a zsidógyűlölet Magyarországon, ahogy korábban, most is nagyon széles körben elterjedt. Sokan legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, ha megtehetnék."

Emellett a német lap szerint a rendező úgy fogalmazott: "Magyarország nem normális ország - a politikusai és polgárai egészen biztosan nem" - továbbá a cikk alapján Nemes Jeles László leszólta azokat a gálákat is, ahol korábban filmjét díjazták.

A Saul fia sajtófőnöke azonban e-mailben cáfolta az interjú tartalmát. Közleménye alapján a Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról.

"Rágalom minden nekem tulajdonított szó" - szögezte le Nemes Jeles László rendező. Mivel álláspontjuk szerint az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket - zárul a közlemény.

Megkeresésünkre a Saul fia sajtófőnöke azt mondta: sem Nemes Jeles László, sem Sipos Gábor, a film producere nem kíván nyilatkozni.