Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót rendeznek ma Szombathelyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több ezer résztvevőt várnak Szombathelyre az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozóra, amelyet szombaton rendeznek meg, az esemény központi témája a megújuló szív, a megújuló egyház és a megújuló nemzet - közölte Frikk József, a rendezvény egyik helyi szervezője.

"A nemzet megmaradásának a kulcsa szerintünk az egyház, az egyház megújulásának a kulcsa pedig nem más, mint a hívő ember, aki Jézus felé fordul és a Szentlélek erejét hívja segítségül" - mondta a szervező.

Hozzáfűzte: az országos találkozóra Magyarország szinte minden pontjáról, a külhoni területekről, de Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból és Lengyelországból is érkeznek majd résztvevők.

Kiemelte, hogy az idei találkozó egyfajta nemzeti zarándoklat is lesz, hiszen a következő egy évben ünnepeljük - az ókori Savariában, vagyis a mai Szombathelyen született - Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

Az egész napos találkozót az Aréna Savaria sportcsarnokban tartják, délelőtt a dicsőítés mellett fiatalok tesznek tanúságot hitükről, az életadó evangéliumról, az imádságról, és a nemzeti megújulásról hangzanak el elmélkedések. Délután Székely János katolikus püspök beszél az "életté vált megújulásról", majd püspöki szentmise következik, amelynek a tervek szerint Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz a főcelebránsa.

Frikk József szólt arról is, hogy a GYSEV és a MÁV engedményt ad azoknak, akik vonattal utaznak az országos találkozóra, a kedvezmény igénybevételéhez azonban a résztvevőknek a rendezvény helyszínén le kell pecsételtetniük menetjegyüket.