eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót rendeznek ma Szombathelyen

Több ezer résztvevőt várnak Szombathelyre az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozóra, amelyet szombaton rendeznek meg, az esemény központi témája a megújuló szív, a megújuló egyház és a megújuló nemzet - közölte Frikk József, a rendezvény egyik helyi szervezője.

"A nemzet megmaradásának a kulcsa szerintünk az egyház, az egyház megújulásának a kulcsa pedig nem más, mint a hívő ember, aki Jézus felé fordul és a Szentlélek erejét hívja segítségül" - mondta a szervező.

Hozzáfűzte: az országos találkozóra Magyarország szinte minden pontjáról, a külhoni területekről, de Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból és Lengyelországból is érkeznek majd résztvevők.

Kiemelte, hogy az idei találkozó egyfajta nemzeti zarándoklat is lesz, hiszen a következő egy évben ünnepeljük - az ókori Savariában, vagyis a mai Szombathelyen született - Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

Az egész napos találkozót az Aréna Savaria sportcsarnokban tartják, délelőtt a dicsőítés mellett fiatalok tesznek tanúságot hitükről, az életadó evangéliumról, az imádságról, és a nemzeti megújulásról hangzanak el elmélkedések. Délután Székely János katolikus püspök beszél az "életté vált megújulásról", majd püspöki szentmise következik, amelynek a tervek szerint Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz a főcelebránsa.

Frikk József szólt arról is, hogy a GYSEV és a MÁV engedményt ad azoknak, akik vonattal utaznak az országos találkozóra, a kedvezmény igénybevételéhez azonban a résztvevőknek a rendezvény helyszínén le kell pecsételtetniük menetjegyüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×