Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Engem izgatott egy ilyen manipulatív karakter" - Goda Krisztina a Veszettekről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Radikalizálódó fiatalok történetét mutatja be az ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor és Fenyő Iván főszereplésével látható új magyar film. A Veszettek című alkotásról Goda Krisztina rendező beszélt az InfoRádióban.

"Czető Bernát László Veszettek című regényében szereplő történetet vittük filmre. Egy fiktív, egy Tarnád nevű kisvárosban játszik, két fiatal fiúnak, egy testvérpárnak a története. Az életükbe érkezik egy nagyon karizmatikus vezető, aki egy ifjúsági egyesületbe, egyfajta rendvédelmi szervezetbe tömöríti a kitörési lehetőség nélküli fiatalokat. A film azzal foglalkozik, hogy a viszonyuk hogyan változik meg ennek a vezetőnek és az egyesületnek a hatására" - mondta el Goda Krisztina.

A rendező hozzátette: "nagyon aktuálisnak éreztük a témát, engem izgatott egy ilyen manipulatív karakter, mint amilyen ez a karizmatikus vezető, akit Ács Jánosnak hívnak a történetben és Fenyő Iván alakítja. Kezdetben nagyon sok pozitív célkitűzése van, aztán szépen lassan elindulnak a visszaélések a rendvédelmi szervezetben."

"Szereplőválogatáson keresztül választottunk ki mindenkit, azt gondolom, zseniális fiatalokat találtunk. Nemcsak a két főszerepet alakító Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila remek színészek, hanem azok a fiúk is, akik ennek az ifjúsági egyesület különböző tagjait alakították. Béli Ádám, Bán Bálint, Fritz Attila - ők olyan fiatal szereplők, akiknek érdemes lesz megjegyezni a nevét. Ez alapvetően maszkulin film, de természetesen vannak benne női karakterek, Törőcsik Franciska játszik egy kiemelt szerepet, Györgyi Anna szinten, egy polgármesternőt alakít, zseniálisan. Molnár Piroska is nagy szerepet játszik, és Bata Éva is. Nagy jelentősége van, fontos motorja a filmnek a szerelmi történet" - jelezte Goda Krisztina.

"Kiváló csapat segített a sok akciójelenet elkészítésében, Gulyás Kiss Zoltán volt a kaszkadőrszakértő, rajta kívül volt még egy csapat, akik az eskrima kali küzdősportot művelik, ők készítették fel a szereplőket, nagyrészt koreografálták a verekedéseket és szerepeltek is" - mondta a rendező.

"Arra nagy hangsúlyt fektettem, hogy a történet szórakoztató maradjon, és élmény legyen, ha az emberek beülnek a moziba" - jelezte Goda Krisztina.

Hanganyag: Fehér Anna Magda