Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar médiumé a legjobb gyerekcsatorna díja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar közszolgálati média M2 tévécsatornája nyerte el az Eutelsat műhold-üzemeltető nemzetközi cég első díját a gyerekcsatorna kategóriában - tájékoztatta az MTI-t Horváth Vanda, a csatorna főszerkesztője.

Szabó László Zsolt, a Médiatámogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója - aki a főszerkesztővel együtt jelen volt a díj átadásán - külön kiemelte, hogy a csatorna létrehozását annak idején Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) néhai elnöke szorgalmazta. Köszönetet mondott a Magyar Televízió Zrt-nek a csatorna közel egy évvel ezelőtti megalakításáért, valamint az M2 főszerkesztőségének az áldozatos és értékes munkáért. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy "igazi elismerés ez a díj a magyar közmédiának, az országnak, de különösen a gyerekeknek, akik hittek az erőszakmentes tartalmakban, és folyamatosan növelik a csatorna nézettségét".


"Boldogok vagyunk, hogy ebben a rangos mezőnyben nagyra értékelték azt a munkát, amelyet egy év alatt végeztünk el, és külön köszönet a gyerekeknek, a nézőinknek, akik mellénk álltak, s persze az alkotóknak, akiknek a munkái megmutatják mindazt, ami szép és értékes a televíziózásban: a barátságot, a szeretetet. Ez a csatorna bebizonyította, hogy igenis lehet erőszakmentes, értékes tartalommal a bulvárdivat idején is értéket teremteni" - tette hozzá Horváth Vanda.